SMARTNANO4FOOD: Razvoj pametnega sistema za tehnologijo nanomehurčkov za izboljšanje ekosistema proizvodnje hrane

SMARTNANO4FOOD: Razvoj pametnega sistema za tehnologijo nanomehurčkov za izboljšanje ekosistema proizvodnje hrane


Trajanje projekta: 01. 11. 2021 - 01. 05. 2022

Kontakt: Monika Cvetkov

Telefon: +386 1 6203474

E-naslov: monika.cvetkov@tp-lj.si


TPLJ z DIH Healthday.si sodeluje pri promociji pametnega Sistema za tehnologijo nanomehurčkov, ki ga pod znamko Waboost pametna voda, razvija podjetje Waboost.

Waboost razvija inovativne sisteme za čiščenje vode z nano mehurčki in obogatitev s kisikom. To odjemalcem v kmetijstvu zagotavlja dodano vrednost pitne vode ali namakalne vode za doseganje višjih in bolj zdravih pridelkov z doseženimi nižjimi stroški, nižjo porabo energije in virov.

Glavni cilj eksperimenta je izboljšati digitalizacijo nadzornega sistema tehnologije Waboost nanomehurčkov z uporabo naprednih tehnologij interneta stvari, oblačnih tehnologij in analitike podatkov ter jih povezati z že integriranim senzorskim sistemom.

DIH HealthDay.si bo skrbel za aktivnosti, ki vodijo k večji prepoznavnosti projekta in njegovih rezultatov. Cilj teh dejavnosti bo povezati deležnike in zainteresirane strani - MSP, odločevalce, oblikovalci politik, industrijo, raziskovalce in akademske kroge ter tudi končne uporabnike za ustvarjanje trajne vrednosti. DIH HealthDay.si bo pripravil poslovni načrt in se udeleževal izobraževanj in delavnic pod okriljem DIH World.

Rezultati poskusa bodo dvignili ozaveščenost o prednostih tehnologije nanomehurčkov v ekosistemu proizvodnje hrane.

Partnerji:

  • Waboost razvoj tehnologij d.o.o. – koordinator
  • DIH HealthDay.si, pod okriljem Tehnološkega parka Ljubljane

Celotni proračun projekta: 94.750 EUR

 

Brošura Smart Water


Nazaj