Iniciativa Start:up Slovenija

Iniciativa Start:up Slovenija


Trajanje projekta: 08. 09. 2017 - 07. 09. 2050 ob 23:00


Iniciativa Start:up Slovenija, pod vodstvom Tehnološkega parka Ljubljana in Tovarne podjemov iz Maribora, izvaja nacionalne programe spodbujanja podjetništva in podjetnega udejstvovanja, namenjene trem ciljnim skupinam: podjetniškim ekipam v fazi snovanja podjetniške ideje, start-up podjetjem in podjetjem v hitri globalni rasti.  

Nacionalni programi imajo večletno tradicijo in uveljavljene blagovne znamke:  
• Start:up leta in Start:up šola,
• Start:Up Geek House podjetniški pospeševalnik,
• Go:Global Slovenia podjetniški pospeševalnik,
• Mednarodna konferenca PODIM.

Start:up leta in Start:up šola
Start:up leta je večdimenzionalen projekt za spodbujanje podjetništva na nacionalni ravni. Vključuje nacionalni izbor start-up podjetja leta, ki je del širše nacionalne kampanje za promocijo programov Slovenskega podjetniškega Sklada in Iniciative Start:up Slovenia. V letu 2016 smo izvedli serijo pomladnih in jesenskih »roadshow« dogodkov po Sloveniji, kjer smo udeležencem predstavili vse priložnosti in novosti pri tekmovanju Start:up Slovenija, nasvete pri pridobivanju denarnih sredstev Slovenskega podjetniškega sklada za mlada, inovativna start-up podjetja ter vsa potrebna znanja, izkušnje in nasvete za hiter podjetniški preboj.
 
Pomlad 2016:  
• 10 Roadshow dogodkov (2x Ljubljana, Velenje, Celje, Nova Gorica, Maribor, Novo mesto, Gornja Radgona, 2x JRO) • 325 udeležencev Jesen 2016:  
• 9 Roadshow dogodkov (Ljubljana, Velenje, Celje, Nova Gorica, Maribor, Novo mesto, Gornja Radgona, 2x JRO) • 161 udeležencev

Start:up Geek House podjetniški pospeševalnik
Start:up Geek House podjetniški pospeševalnik vsem z inovativnimi idejami in globalnimi ambicijami v fazi »product-market fit« omogoča dostop do »pametnega« kapitala in najsodobnejših podjetniških znanj. Ponudba SGH pospeševalnika vključuje pridobitev 75.000 EUR konvertibilnega posojila preko razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada ter celoten vsebinski program za pomoč pri rasti in razvoju podjetja, ki ga zagotavlja Iniciativa Start:up Slovenija.  
Tehnološki park Ljubljana kot sonosilec Iniciative Start:up Slovenija izvaja vsebinski program podpore tem izbranim podjetjem, ki zajema izvedbo 3 mesečnega praktičnega izobraževalnega programa Start:up Bootcamp z najboljšimi slovenskimi start-up predavatelji, zagotovitev ustreznega osebnega start-up mentorja, povezovanje z vlagatelji doma in v tujini, spremljanje razvoja podjetij in strokovno podporo podjetniških svetovalcev, aktivno gradnjo medijsko prepoznavnost posameznih podjetij, integracijo v močno start-up skupnost ter zagotovitev potrebne infrastrukture v sodobnih coworking prostorih.  
V letu 2016 se je v pred-selekcijski postopek za investicijo SK75 prijavilo 49 podjetij, od katerih je bilo v program Start:up Geek House vključenih 14 start-up podjetij, skupno jih je v portfelju 51 podjetij

Go:Global Slovenia podjetniški pospeševalnik
Go:Global Slovenia podjetniški pospeševalnik nudi vsem start:up podjetjem potrebne elemente za uspešen začetek hitre globalne rasti. Podjetniški pospeševalnik Go:Global Slovenia zagotavlja vse, kar podjetje potrebuje za začetek hitre mednarodne ekspanzije, tako v obliki kapitala kot tudi znanja in mednarodnih povezav. Podrobna ponudba pospeševalnika je tukaj.  
V letu 2016 se je v pred-selekcijski postopek za investicijo SK200 prijavilo 23 podjetij, od katerih so bila v program Go:Global Slovenija vključeno 4 start-up podjetja, skupno jih je v portfelju 10. 

Mednarodna konferenca PODIM

Mednarodna podjetniška konferenca PODIM je ena največjih konferenc v Alpe-Adria regiji in vodilna slovenska konferenca o podjetništvu, ki vsako leto (v letu 2016 je potekala tradicionalno že šestintridesetič) v dveh dneh intenzivnega izobraževalnega programa združi vse ključne deležnike regijskega start-up podjetniškega ekosistema.
Na konferenci ugledni tuji in domači gosti skozi serijo okroglih miz, predavanj in delavnic tako z znanstvenega kot tudi praktičnega vidika predstavijo najsodobnejše znanje s področja gradnje novih start-up podjetij.  

Ključne številke:
• 78 govorcev z vsega sveta, • 47 investitorjev prisotnih na konferenci, • katalog 106 startupov iz Alpe-Adria regije, • skoraj 900 udeležencev iz Alpe-Adria regije, • več kot 182 formalnih ena-na-ena srečanj med startupi in investitorji ter govorci, • 5 PODIM post konferenčni dogodki v Ljubljani, Celovcu in Grazu. Fotoreportaža je na voljo tukaj.


Nazaj