Vrtnarjenje izjemno raste in z njim tudi uporaba digitalnega orodja Posadi.si

03. 03. 2022

Vrtnarjenje izjemno raste in z njim tudi uporaba digitalnega orodja Posadi.si

Zaprtje javnosti med pandemijo Covida-19 je povzročilo pravo eksplozijo vrtnarjenja, ki je postalo ena izmed najbolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti. Novopečeni vrtnarji informacije in orodja za načrtovanje uspešne vrtnarske sezone iščejo tudi s pomočjo priljubljene vrtnarske aplikacije Posadi.si, član naše skupnosti in prejemnik SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, ki je v letu 2021 zabeležila več kot 50-odstotno rast števila uporabnikov v primerjavi z letom prej. Pred novo vrtnarsko sezono pri Posadi.si obljubljajo še pregleden seznam opravil za vsak mesec.

100.000 prenosov aplikacije

Pred vrati je nova sezona vrtnarjenja, ki je med pandemijo doživelo pravi razcvet. Med prostočasnimi aktivnostmi se je vrtnarjenje po priljubljenosti znašlo na drugem mestu, takoj za gledanjem televizije, in je prehitelo kuhanje, branje in rekreacijo. To potrjujejo tudi razvijalci vodilne slovenske vrtnarske aplikacije Posadi.si, ki so v lanskem letu zabeležili več kot 50-odstotni poskok prenosov mobilne aplikacije v  primerjavi z letom prej.  Aplikacija Posadi.si je sicer izjemno priljubljena tudi na italijanskem trgu, kjer delujejo pod imenom Tomappo. Doslej jo je preneslo prek sto tisoč uporabnikov, njihove izjemne ocene pa pričajo, da aplikacija postaja nepogrešljiv digitalni vrtnarski pomočnik.

Tudi tradicionalna opravila se digitalizirajo

"Običajno pri orodjih za vrtnarjenje sicer ne pomislimo na digitalna orodja, a vemo, koliko informacij je potrebnih za nego vrta ter kako hitro pozabimo na kakšno opravilo. Zato lahko tudi z mobilno aplikacijo pripomoremo, da je potrebnega manj načrtovanja in lahko uporabniki preživijo več časa na vrtu," so komentirali v podjetju.

Novopečenim vrtnarjem pa svojevrsten izziv predstavlja pridobivanje vseh potrebnih informacij za uspešno vrtnarjenje. Razvijalci mobilne in spletne aplikacije Posadi.si so na enem mestu združili koristne informacije iz številnih virov, setveni koledar, orodje za načrtovanje vrta, platformo za izmenjavo semen in številne druge pripomočke, ki so v pomoč tistim, ki se vrtnarjenja šele lotevajo, kot tudi izkušenim vrtnarjem.

Trendi vrtnarjenja in samooskrbe izjemno rastejo

Za razmah vrtnarjenja med pandemijo je sicer več razlogov. Ob začetku pandemije je negotova dobavljivost hrane v trgovinah mnoge vzpodbudila k razmišljanju o lastni pridelavi zelenjave in sadja. Obdelava vrta predstavlja blago do zmerno rekreacijo na svežem zraku, kjer lahko čez ograjo tudi poklepetamo s sosedom in poskrbimo za varno druženje. Preživljanje časa na vrtu je bilo mogoče tudi za tiste v izolaciji in karanteni, pri opravilih pa je lahko sodelovala vsa družina. Predvsem pa je ob izdatnem povečanju ur sedenja za računalnikom postalo brskanje po zemlji in nega rastlin koristna analogna, fizična sprostitev za zmanjšanje stresa.

Raziskave so pokazale, da je kar četrtina hobi vrtnarjev začela vrtnariti med pandemijo. To je prineslo rekordne prodajne rezultate proizvajalcem semen, porast so zabeležili tudi prodajalci vrtnarske opreme in pripomočkov.

Novosti aplikacije Posadi.si pred novo sezono

Za novo vrtnarsko sezono so pri Posadi.si za svoje uporabnike pripravili novost, seznam opravil za vsak mesec ter predloge datumov sajenja prikazane v koledarju.

"Naš glavni cilj je vrtnarjem olajšati načrtovanje vrta in iskanje informacij, da lahko dosežejo razveseljive (in okusne) rezultate že prvo leto vrtnarjenja. Veseli smo, da nas je našlo toliko novih vrtnarjev," so še dodali v podjetju.

---------------------

O POSADI.SI

Posadi.si je mobilna in spletna aplikacija, ki ljubiteljskim vrtnarjem pomaga pri vrtnih opravilih s hitrim dostopom do informacij, opomniki na opravila, enostavnim planerjem vrta, setvenim koledarjem in številnimi nasveti. Z oceno 4.6 na Google Play ter preko 100.000 prenosi spada med najbolje ocenjene in najbolj priljubljene aplikacije za vrtnarjenje.

Dodatne informacije: pr@tomappo.com ali 031 391 751

 

Nazaj