Vabljeni v nov izraelski start-up pospeševalnik za slovenska podjetja

20. 12. 2021

Vabljeni v nov izraelski start-up pospeševalnik za slovenska podjetja

Ste član slovenskega tehnološkega start-up podjetja in želite ponesti vaše start-up podjetje na višji nivo? Iščete investitorje, kupce in načrtujete prodor na svetovni trg? Vabljeni v Slovensko-izraelski start-up pospeševalnik, Tel Aviv, od 13. februarja do 11. aprila 2022.

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Slovenski podjetniški sklad (SPS) v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu bosta februarja 2022 zagnala prvi start-up pospeševalnik v Izraelu namenjen slovenskim start-up podjetjem.

Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju start-upov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek »Start-up Nation«.

Program želi povezati izbrana slovenska start-up podjetja z izraelskimi visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.

Program bo vodil ETC (Arieli Capital Group), ki upravlja inovacijske centre in programe za vodilne akademske/raziskovalne ustanove, vlade, občine, industrijske blagovne znamke ter investicijske/kapitalske sklade vključno z EIT, Arieli Capital, City Zone, Amadeus, Frontier Innovation Center, Microsoft for Startups in še mnoge druge. ETC je hčerinsko podjetje skupine Arieli Capital, ameriškega holdinga ter investicijskega podjetja s podružnicami v Izraelu in New Yorku.

Predstavitev programa Slovensko-izraelski start-up pospeševalnik

Glavne prednosti programa

Slovensko-izraelski start-up pospeševalnik pomaga doseči najpomembnejše korake v zgodnji fazi rasti start-upov. Zagotavlja konkurenčno prednost za preboj v fazah, kjer večini startupov ne uspe:

  • poslovna in tržna validacija
  • začetna pridobitev naročnika
  • začetna pridobitev investitorja
  • razvoj poslovanja in širitev na globalni trg

Imeli boste priložnost sodelovanja z vrhunskimi ekipami in  dostop do najboljših podjetij na trgu za validacijo in razvoj produkta, povezovanja s potencialnimi strankami, odpiranja novih tržnih priložnosti in globalno rast.

Cilji programa

  • optimizacija poslovne, pravne, finančne strategije in modelov vsakega zagonskega podjetja,
  • izdelava investicijskega ter akcijskega načrta za posamezno sodelujoče podjetje,
  • izvedba predstavitve pred potencialnimi investitorji in potencialnimi poslovnimi partnerji,
  • vzpostavitev najmanj 30 tujih poslovnih stikov za posamezno sodelujoče podjetje,
  • vzpostavitev najmanj 3 stikov potencialnih vlagateljev za posamezno sodelujoče podjetje.

Ciljna skupina ter pogoji udeležbe

Program je namenjen tehnološkim start-upom iz različnih sektorjev, vključno z zdravjem, kmetijstvom, fintechom, pametno mobilnostjo, prehrambeno tehnologijo, čisto tehnologijo in drugih.

Podjetja morajo izpolnjevati naslednje kriterije:

  • registracija podjetja v Sloveniji
  • trdna uveljavljena ekipa v podjetju
  • delujoč izdelek, lahko tudi prototip
  • potrjena tehnologija (prednost)
  • začetne pozitivne povratne informacije prvih uporabnikov in strank (prednost)
  • izpeljana prva investicijska faza (prednost)

SPIRIT Slovenija in SPS izbranim udeleženim podjetjem financirata:

  • celotno izvedbo programa usposabljanja vključno z zagotovitvijo prisotnosti strokovnih mentorjev, predavateljev, potencialnih investitorjev in tujih podjetij,
  • prostor in opremo za izvedbo vseh delavnic in dogodkov,
  • namestitev za enega člana vsakega prijavljena slovenska podjetja v Abraham Hostels (v primeru udeležbe več oseb iz istega podjetja, je namestitev za ostale člane plačljiva)

Prijava, potek programa ter dodatne informacije

Pospeševalni program bo potekal v Tel Avivu (Izrael) med 13. februarjem in 11. aprilom 2022.
  
Prijave na program zbiramo preko e-prijavnice do ponedeljka, 16. januarja 2022 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Izmed vseh prijavljenih podjetij, bo izbranih 6 do 12 najboljših slovenskih start-up podjetij, ki ustrezajo prijavnim merilom.

Prijavnica za udeležbo v programu Slovensko-izraelski start-up pospeševalnik 

Informativna spletna predstavitev v sredo, 22.12.2021 ob 10.00 uri

sredo 22.12.2021 ob 10:00 bo organiziran webinar, kjer bo program natančno predstavljen s strani izvedbenega podjetja Arieli Capital. Vsa zainteresirana podjetja boste lahko postavila želena vprašanja. Prijavite se na tej povezavi.

Več informacij:

Podrobnejše informacije o programu (pdf)

Udeležba v programu bo delno sofinancirana iz programa Vsebinske podpore, ki jo pod blagovno znamko Startupplus izvaja Slovenski podjetniški sklad. Vsebinsko podporo po shemi "de minimis" sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Nazaj