Vabimo študente z rešitvami na področju pametnega turizma

03. 11. 2022

Vabimo študente z rešitvami na področju pametnega turizma

Študente vseh slovenskih fakultet vabimo k prijavi na Smart Tourism Hackathon, kjer s svojo rešitvijo lahko osvojite nagrado v višini 2.000€! S svojo ekipo boste v 24 urah imeli priložnost reševatiti izzive, ki izhajajo iz dejanskih potreb turističnih podjetij in destinacij.

SMART turizem je multidisicplinarni pojem, ki združuje trajnost, dostopnost, kulturno dediščino in kreativnost ter jih prepleta z digitalnimi rešitvami. Takšne multidisciplinarne rešitve pričakujejo tudi naši izzivalci.

Tekmovanje je primerno za posameznike z različnih akademskih ozadij. Edini pogoj je razmišljanje izven okvirjev. Prijavite se lahko posamezniki ali ekipe, ki vključujejo 3 do 4 člane. Posamezniki, ki ne bodo imeli ekipe, bodo v te razvrščeni na dan dogodka.

Sodelujoči boste iskali rešitve za štiri izzive:

  • SMART uporaba NFT tehnologije v turizmu,
  • SMART wellness izkušnja,
  • SMART hotelska izkušnja,
  • SMART ravnanje s hrano.

Pri reševanju izzivov vam bodo v pomoč vodilni strokovnjaki iz turizma in tehnoloških podjetij, na dogodku pa boste imeli priložnost spoznati nadobudne sovrstnike in potencialne delodajalce.

Zmagovalce čakajo bogate nagrade. Vsaka od štirih zmagovalnih ekip bo za svojo rešitev prejela nagrado v višini 2.000,00 EUR bruto in vrsto praktičnih nagrad.

Slavnostna razglasitev zmagovalcev s predstavitvami zmagovalnih rešitev bo potekala 16. 11.,  v sklopu dogodka IT Tour na Dnevih slovenskega turizma, ki bo v znamenju digitalne preobrazbe slovenskega turizma.

Slovenske železnice bodo z namenom spodbujanja trajnostne mobilnosti sodelujočim študentom omogočile brezplačno povratno vozovnico. Ob prijavi označite možnost prihoda na dogodek z vlakom.

PRIJAVA NA HACKATON TUKAJ

Nazaj