V finalu tekmovanja POPRI zmagala ekipa mladih talentov pod vodstvom našega mentorja

12. 04. 2022

V finalu tekmovanja POPRI zmagala ekipa mladih talentov pod vodstvom našega mentorja

V finalu tekmovanja POPRI, ki ga je organiziral Primorski tehnološki park v Novi Gorici, je v kategoriji mladi do 29. leta starosti strokovno žirijo s svojo idejo najbolj navdušila ekipa Zvočna zakladnica mesečina, ki je delovala in ustvarjala pod mentorskim vodstvom našega sodelavca Milana Lazarevića.

Mladi predstavijo svoje podjetniške ideje

V Novi Gorici je v finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih – POPRI tekmovalo 39 mladih talentiranih ekip v treh kategorijah: osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta. Njihove poslovne modele, ki so jih tekmovalne ekipe morale predstaviti v petih minutah na startupovski način, so ocenjevale izbrane strokovne komisije.

V vsaki kategoriji je komisija izbrala tri najboljše ekipe, ki so za svoje ideje prejele tudi denarne nagrade. Tretjeuvrščeni so si prislužili 700 EUR, drugouvrščeni 1.300 EUR in zmagovalci 2.000 EUR.  

S posebno nagrado v višini 3.000€ pa je tekmovalce presenetil podjetnik Ivo Boscarol. Podelil jo je ekipi zmagovalcev v kategoriji osnovnošolcev za podjetniško idejo E-Fairytales, ki ga je najbolj navdihnila.

S pravljicami do zmage

V finalno tekmovanje se je uvrstila tudi ekipa Zvočna zakladnica mesečina, ki je svoj poslovni model razvijala pod vodstvom našega mentorja Milana Lazarevića.

Ekipa se je predstavila z idejo spletne platforme, ki omogoča dostop do največje baze avdio posnetkov, pravljic in ostale otroške literature. Zasnovana je interaktivno, tako da lahko poslušalci vsebine tudi soustvarjajo in pripomorejo k širjenju nabora prebranih zgodb. 

Zmagovalno ekipo sestavljajo člani: Janez Goršin, Martin Božič, Filip Plešnik in Jakob Čuk.

Razvoj mladih podjetnikov

Finalisti tekmovanja so se morali prebiti skozi regijske predizbore, kjer je skupno tekmovalo 322 tekmovalcev oziroma 98 ekip, ki so pod vodstvom mentorjev v kar 66-ih izobraževalnih institucijah razvijali svoj poslovni model.

Kot partner projekta smo regijski preizbor za področje osrednje Slovenije organizirali tudi v Tehnološkem parku Ljubljana in smo zato še posebej veseli in ponosni, da je zmagala tudi ekipa pod vodstvom našega mentorja.

Spodbujanje mladih k podjetništvu in inovativnemu razmišljanju je ključ do svetlejše prihodnosti in razvoja na globalni ravni in tudi v Tehnološem parku Ljubljana stremimo k temu cilju in z veseljem nudimo podporno okolje podjetniškemu razvoju.

Navdušeni smo, da se toliko mladih Slovencev zanima za podjetništvo in se podjetniško udejstvuje. Mladi tekmovalci si zaslužijo vse pohvale, saj so kljub oteževalnim okoliščinam zaradi koronskih ukrepov in karanten vztrajno razvijali svoje ideje.

Iskrene čestitke vsem udeležencem tekmovanja, še posebej pa naši "pravljični" ekipi. Želimo vam veliko uspehov z vašo poslovno idejo.

Nazaj