TP LJ prevzel predsedovanje Evropski diviziji evropskih tehnoloških parkov IASP

22. 08. 2023

TP LJ prevzel predsedovanje Evropski diviziji evropskih tehnoloških parkov IASP

Dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkega parka Ljubljana (TP LJ), je bil izvoljen za predsednika Evropske divizije Mednarodnega združenja tehnoloških parkov (IASP). V tekmi za predsedovanje sta se soočili Ljubljana ter London, eno najbolj naprednih tehnoloških mest. Londonski protikandidat je bil sodobni in navdušujoči tehnološki park Here East, ki ga je Britanija razvila iz londonske Olimpijske vasi 2012. Vodi ga Gavin Poole, dolgoletni poveljnik enega krila britanskih zračnih sil in z dr. Pintarjem sta takoj po volitvah že sklenila sodelovanje. Volili so tehnološki parki iz celotne Evrope, Ljubljana pa je zmagala zaradi izrazitega angažmaja TP LJ na globalni ravni, ki mu je ustvaril sloves med mnogo večjimi mesti. 

Po svetovni konferenci IASP v Luksemburgu bo dr. Jernej Pintar uradno prevzel dvoletno predsedovanje Evropski diviziji Mednarodnega združenja tehnoloških parkov (IASP) in članstvo v Svetu direktorjev IASP, kjer ima vsak kontinent lastno divizijo in predsednika.

IASP je vodilno združenje inovacijskih ekosistemov po vsem svetu, ki koordinira aktivno mrežo upravljavcev področij inovacij, znanstvenih parkov, raziskovalnih parkov, inovacijskih okrožij, mest znanja in drugih inovacijskih prostorov. Tehnološki park Ljubljana je polnopravni član IASP od leta 1997 in je edini tehnološki park iz Slovenije, ki je vključen v IASP.

Ob izvolitvi je dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, dejal: »Kot predsednik Evropske divizije IASP bom deloval na dveh ključnih področjih. Stremel bom k izpeljavi boljših projektov, ki nas lahko še bolj povezujejo ter krepitvi naših skupnosti in sodelovanju med našimi tehnološkimi podjetji. Ponosen sem, da je Ljubljana uspela premagati močnega tekmeca, globalni tehnološki hub London, še bolj pa, da smo to storili na način, ki je obrodil sodelovanje in razvoj. Gavin in London sta mogočen partner - z največjim veseljem se učimo od njih in ustvarimo skupne prodorne zgodbe. Prevzem vodenja IASP mi predstavlja velik izziv, saj imamo ogromen razvojni potencial, ki pa ga je treba realizirati. In to se lahko zgodi le z ogromno dela. Vsak dan, brez pardona. K sreči je to glavna karta Ljubljane, zato vem, da lahko uspemo. Prepričan sem, da lahko iz naše regije naredimo vrhunski model sodelovanja tehnoloških parkov in s tem dobro prakso za ostale kontinente.«

----------------------------------

Kontakt za medijska vprašanja:

Elvisa Basailović
elvisa.basailovic@tp-lj.si
041 850 115

Nazaj