Tehnološki park Ljubljana s skupnostjo tehnoloških podjetij razvija pomembne vsebine pri predsedovanju Slovenije Svetu EU

24. 08. 2021

Tehnološki park Ljubljana s skupnostjo tehnoloških podjetij razvija pomembne vsebine pri predsedovanju Slovenije Svetu EU

V Tehnološkem parku Ljubljana, kot vodilnem partnerju za podporo tehnoloških zgodb pri rasti in razvoju, aktivno sodelujemo pri različnih projektih in dogodkih, ki se odvijajo v sklopu predsedovanja.

Slovenija je prevzela vlogo predsedovanja Svetu EU po trinajstih letih in predseduje pod sloganom "Skupaj. Odporna. Evropa." Predsedovanje je posvečeno okrevanju evropskega gospodarstva, ki bo temeljilo na zelenem prehodu in digitalni preobrazbi ter upoštevanju demografskih izzivov.

Poudarki slovenskega predsedovanja so na različnih vidikih digitalizacije, vlogi znanosti, doseganju digitalne suverenosti, podpiranju malih in srednjih (MSP) ter zagonskih podjetij, krepitvi učinkovitega odzivanja EU na zdravstvene grožnje in še in še. 

Virtualno razstavišče

Skupaj s podjetjem naše tech skupnosti Multiversum smo pripravili virtualno razstavišče Tehnologija za ljudi, kjer bodo na ogled primeri digitalizacije, digitalne preobrazbe, umetne inteligence, robotike, družbe 5.0, inovativne tehnologije, inovacije, pametna mesta ... Eden od ključnih projektov, 3D - virtualno razstavišče, virtualni dvojček Digitalnega središča Slovenije, osrednji gospodarski paviljon slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki podjetjem omogoča predstavitev inovativnih in tehnološko naprednih rešitev, produktov in/ali storitev, poleg razstavnega dela, obiskovalcem ponuja tudi predavanja, izobraževanja, konference, delavnice, hackathone, poslovna srečanja, mreženja in gostovanja. V času predsedovanja bodo na ogled primeri digitalizacije, digitalne preobrazbe, umetne inteligence, robotike, družbe 5.0, inovativne tehnologije, inovacije, pametna mesta ... Virtualno razstavišče si lahko na sledeči povezavi ogledate do 31. decembra 2021.

Napovednik dogodkov

V okviru predsedovanja v digitalnem središču v ljubljanskem BTC organiziramo kar nekaj dogodkov in konferenc, in napovedujemo:

  • 25. in 26. avgusta 2021 FUTOURISM5.0, Mednarodno konferenco s področja pametnega in trajnostnega turizma, družbe 5.0 ter tehnologij prihodnosti. Vabljeni, da se nam pridružite!
  • Med 20. in 24. septembrom skupaj s partnerji organiziramo Blockchain week. Posvetili se bomo naprednim tehnologijam veriženja blokov in umetne inteligence, katere nam hkrati tudi utirajo pot do bolj konkurenčnega gospodarstva, boljših delovnih mest in kvalitetnejšega življenja.
  • Med 30. avgustom in 4. septembrom 2021 potekajo Dnevi eZdravja, ki bodo v Digitalnem središču Slovenije skozi niz dogodkov nagovorili predvsem tematiki podatkovnih prostorov in digitalne preobrazbe zdravstva, pod organizacijo naše skupnosti Healthday.si.
  • 27. 9. in 28. 9. 2021 bodo potekali DIGI-SI dnevi kjer se bodo predstavila številna slovenska Digitalna inovacijska središča (DIH) s področja naprednih tehnologij, agronomije, zdravja ipd. DIH HealthDay.si bo na dogodku zastopal področje zdravja, pripravil okroglo mizo in spremljajoča predavanja s predstavitvijo dobrih praks sodelovanja z MSP.

Vabljeni, da sodelujete z nami. Obiščite nas – virtualno ali v živo!

Kontakt za medijska vprašanja

Mateja Prinčič
Mateja.princic@tp-lj.si

 

 

Nazaj