Študijski obisk: Izmenjava primerov dobrih praks mobilnosti v Ljubljani, Reki in Konstanci

30. 06. 2021

Študijski obisk: Izmenjava primerov dobrih praks mobilnosti v Ljubljani, Reki in Konstanci

Tehnološki park Ljubljana in Mestna občina Ljubljana sta organizirala študijski obisk s predstavitvijo dobrih praks kot ponudnikov storitev mobilnosti, tako v Ljubljani in širše.

Študijski obisk »Dobre prakse uporabe odprtih podatkov & povezanih odprtih podatkov« je bil organiziran 9. junija 2021 kot spletni, enodnevni dogodek in prvi v seriji izvedbe nadaljnjih DEAS študijskih obiskov, ki so sledili 11. junija, za področje kulture in 15.6. za področje okolja.

Glavni cilj študijskega obiska je bila predstavitev dobrih praks mobilnosti v Ljubljani, Reki in Konstanci ter izmenjava izkušenj med partnerji projekta. Hkrati je bilo študijsko potovanje odlična priložnost za pogovor med partnerji projekta in osnova za pripravo na transnacionalni pilot o mobilnosti.  V drugem delu so svoje dosežke / prispevke za mobilnost predstavili: Javni prevoz Ljubljana, Avtolog storitve, Inštitut za vodarstvo d.o.o., AutoGt Klub in Tehnološki park Ljubljana.

 

Matej Cerar, Mestna občina Ljubljana: »Predstavitev načrta in doseženih ciljev trajnostne mobilnosti v MOL-u.«

 

Tatjana Perše, Mesto Reka, Hrvaška: »Mesto Reka kot dobra praksa, tudi z izvedbo hackatona Hack 4 RI kot družbeno in tržno koristnega projekta«.

 

Christin Wohlrath, City of Constanz, Nemčija: »Predstavitev pilotnih akcij, ki doprinašajo k izboljšavi storitev kolesarjenja za lokalno skupnost«.

 

Karl-Heinz Kastner, Risc Software gmbh: »Predstavitev pilotnih projektov in povezovanje med deželami v Avstriji«.

 

Dr. Primož Banovec, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo / Vodni inštitut: «Predstavitev aplikacije za oceno posledic potresa, razvito za model potresnega tveganja.«

Vabljeni k ogledu celotnega posnetka študijskega obiska:

Nazaj