Sarajevo Business forum 2022 - srečanje mednarodnih investitorjev

26. 04. 2022

Sarajevo Business forum 2022 - srečanje mednarodnih investitorjev

Vabljeni na 11. mednarodno poslovno in investicijsko konferenco – Sarajevo Business Forum (SBF) v Sarajevu, ki jo 11. in 12. maja  skupaj s tujimi partnerji organizira Bosna Bank International v sodelovanju. Gre za enega najpomembnejših dogodkov te vrste v jugovzhodni Evrope, namenjenega mreženju in iskanju poslovnih ter investicijskih priložnosti za rast in razvoj regije.

Dogodek povezuje korporacijske in zasebne investitorje ter poslovneže s celega sveta. Letošnja osrednja tema bo "nearshoring" oziroma iskanje možnosti za preselitev proizvodnje evropskih podjetij na področje držav "v bližini", v tem primeru jugovzhodne Evrope in s tem tudi Slovenije.

Prav tako slovenskim vlagateljem ponuja nove poslovne priložnosti za skupna vlaganja in druge oblike mednarodnega poslovnega sodelovanja. Upoštevajoč prednosti in potenciale naše regije kot privlačne bližnje destinacije za evropska podjetja, je nearshoring odličen pristop, ki lahko znatno spremeni naš gospodarski položaj.

S podjetniško naravnanim in izobraženim kadrom, naravnimi viri, finančno zmogljivostjo ter geografsko in kulturološko bližino so tudi slovenski investitorji lahko pomemben strateški partner na področju investicij in razvoja v regiji.

Foruma se je v preteklih letih udeležilo že več kot 10.000 udeležencev in 3.500 podjetij iz celega sveta, zaradi česar predstavlja odlično priložnost za sklepanje novih poslovnih sodelovanj.

Podrobnosti samega dogodka in programa so objavljene tukaj.

Nazaj