S kakšnimi izzivi se soočate na področjih HEALTH, GREEN, URBAN in TECH?

28. 12. 2021

S kakšnimi izzivi se soočate na področjih HEALTH, GREEN, URBAN in TECH?

Tehnološki Park Ljubljana sodeluje v triletnem EU projektu URBANTECH (Horizon 2020), katerega cilj je pospešiti razvoj in implementacijo rešitev na področju pametnih mest ter zelenih in zdravstvenih tehnologij.

V domačih ekosistemih trenutno raziskujemo težave in potrebe s katerimi se soočajo podjetja, organizacija ali javni organi. Na podlagi zbranih podatkov bomo oblikovali izzive (Challenges), jih objavili na spletni URBANTECH knjižnici in pripravili razpise za podjetja, ki lahko oblikujejo ali nadgradijo rešitev za posamezen izziv.

Podjetja, ki razvijajo rešitve (startup podjetja), bodo preko razpisov prejela finančno in vsebinsko podporo pri razvoju, nadgradnji in implementaciji rešitve.

Cilj projekta je pospešiti razvoj in implementacijo novih produktov ali storitev na izbranih področjih HEALTH-GREEN-URBAN-TECH.

Zakaj potrebujemo vašo pomoč?

Vas potrebujemo pri identifikaciji problemov, potreb ali preprek s katerimi se soočate in imate željo, da se razrešijo. Te težave se morajo nanašati na področje pametnih mest, zelenih ali zdravstvenih tehnologij.

Primeri:

Oblikovanje modela za zmanjševanje količin plastične embalaže za dostavo hrane.

Kako organizirati distribucijo viškov hrane (v javnih ustanovah)?

Potreba po spremljanju izgub vode zaradi starega vodovodnega omrežja.

Kako lahko uporabimo tehnologijo za zagotavljanje celovitih in trajnostnih zdravstvenih storitev podeželskim skupnostim?

Kaj pridobite s sodelovanjem kot 'lastnik izziva'?

Pilotni projekti: Izbrali bomo najboljše evropske MSPje, ki lahko rešijo vaš izziv. Vključili jih bomo v pospeševalniški program in jim sofinancirali pilotno proizvodnjo/implementacijo.

Networking: Tekom projekta bodo organizirani mednarodni hackhatoni, showroomi in drugi dogodki, ki bodo omogočali mreženje in spoznavanje novih strateških partnerstev.

Izpostavljenost: vaša organizacija bo promovirana po kanalih partnerjev URBANTECH in njihovih dogodkih.

Rešitve: obravnavajte URBANTECH kot izhodišče za inovacije, ki bodo vam in vašim partnerjem izboljšala poslovanje.

Več informacij o projektu in kako sodelovati najdete na naslovu: rebeka.zerovnik@tp-lj.si.

Nazaj