Remigo: med nominiranci za nagrade DAME - najpomembnejših svetovnih nagrad na področju navtike

20. 10. 2021

Remigo: med nominiranci za nagrade DAME - najpomembnejših svetovnih nagrad na področju navtike

Žirija 30. Dame Awards pod vodstvom priznanega navtičnega arhitekta in dizajnerja jaht André Hoek-a je nominirance izbrala med več kot 100 prijavljenimi deli iz 25 držav. Svečana razglasitev zmagovalcev bo 16. novembra v Amsterdamu. Držimo pesti za Remigo!

Ta nominacija pomeni veliko priznanje za podjetje in ekipo, pa tudi za slovensko industrijsko oblikovanje in produktni razvoj. Hkrati pa je tudi potrditev pravilne odločitve Slovenskega podjetniškega sklada za podporo podjetju Remigo, d.o.o. 

Marko Vrtovec; ustanovitelj in direktor: “Nominacija za nagrado DAME pomeni, da smo na pravi poti in da je Remigo res izdelek, ki ima potencial spremeniti trg izvenkrmnih motorjev. Čas je, da Slovenci nazaj zavzamemo navtični trg, ki smo ga nekoč s Tomosom že imeli. Velika mednarodna izpostavljenost se bo, prepričani smo, poznala tudi pri naročilih, ki pa jih že sedaj težko sproti dohajamo. Pripomogla pa bo tudi pri dogovarjanju z vlagatelji za naslednjo investicijsko rundo, ki jo potrebujemo za industrializacijo izdelka." 

Mali električni izvenkrmni motor nove generacije Remigo odlikujejo številne inovacije; vse zasnovane s ciljem čim bolj poenostavljenega rokovanja in uporabe. Gre za prvi izvenkrmni motor na svetu, ki je zasnovan z vidika uporabnika, ne tehnologije; po “design thinking” principu. Je v celoti plod slovenskega razvoja in izdelan v Sloveniji. 

Podjetje Remigo je bilo ustanovljeno leta 2019, je prejemnik sredstev SPS iz mehanizmov P2 in SK75. Svoj prvi izdelek RemigoOne uspešno trži in širi prodajno mrežo po svetu. Prisotni so že na najpomembnejših evropskih trgih, dogovarjajo se za vstop na trg ZDA.

Nazaj