Razpis za program YTILI za mlade podjetnike iz Slovenije

24. 01. 2024

Razpis za program YTILI za mlade podjetnike iz Slovenije

Ameriško zunanje ministrstvo vabi mlade podjetnike iz Slovenije, stare od 25 do 35 let, z 2 leti delovnih izkušenj in statusom zaposlene osebe, da se prijavijo na mednarodni izmenjevalni program YTILI (Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative). 

Program YTILI bo potekal v Združenih državah Amerike, vključno z Washingtonom in drugimi lokacijami ter bo trajal skupno 6 tednov, natančneje od 17. septembra do 25. oktobra 2024.

Program vključuje enotedensko orientacijo in študijsko turnejo, štiri tedne individualno prilagojenih pripravništev po ZDA in zaključni tridnevni dogodek v Washingtonu.

Vse nastale stroške programa bo pokrilo Ameriško zunanje ministrstvo.

O programu YTILI

  • Program je zasnovan za krepitev transatlantskih odnosov, razvoj trajnostnih partnerstev med ameriškimi in evropskimi podjetniki ter inovatorji, spodbujanje regionalne integracije in sodelovanja v Evropi ter vzpodbujanje evropskih podjetij, vlad in civilne družbe k razvoju svojih inovacijskih ekosistemov.
  • V programu bo sodelovalo približno 49 podjetnikov iz 49 evropskih držav, vključno s Slovenijo.
  • Idealni kandidati so posamezniki, ki so uspešno začeli svoje lastno podjetje ali izvajajo inovativne rešitve za družbene izzive.

Prijava

Prijave so odprte do 30. januarja 2024 do 10. ure po vzhodnoameriškem času. Program bo izveden v enem ciklu, vsi izbrani udeleženci pa bodo prišli v ZDA jeseni 2024. Prijavni obrazec je dostopen na povezavi spodaj.

PRIJAVA

Postopek izbora

Vse prijave bodo ocenjevali neodvisni izbirni panelisti, ki bodo razumeli tako zahteve programa kot tudi ozadje prijavljenih držav. Najmočnejši kandidati bodo povabljeni na virtualni intervju spomladi 2024. V panelu intervjujev bodo sodelovali predstavniki ameriškega veleposlaništva in American Councils.

O American Councils

American Councils ima skoraj 50 let izkušenj v mednarodnem izobraževanju, delujejo v približno 130 državah in jih podpira približno 650 zaposlenih po vsem svetu.

PRIJAVA

Nazaj