Razpis EIT RawMaterials: Iščejo se partnerji za slovenski HUB za spodbujanje inovacij mineralnih surovin

06. 12. 2022

Razpis EIT RawMaterials: Iščejo se partnerji za slovenski HUB za spodbujanje inovacij mineralnih surovin

Pridružite se spodbujanju inovacij s področja mineralnih surovin v Sloveniji in na Hrvaškem. Na voljo je do 80.000 EUR sredstev letno!

EIT RawMaterials, ki ga sofinancira Evropski inštitut za Inovacije in Tehnologijo (EIT), je največja skupnost partnerjev s področja mineralnih surovin na svetu in združuje preko 300 partnerjev – večinoma iz Evrope. 

Vabljeni slovenski deležniki, ki bi želeli sodelovati pri vodenju stičišča za spodbujanje inovacij iz področja mineralnih surovin v Sloveniji in na Hrvaškem - "EIT RawMaterials RIS Hub".

EIT Regionalna inovacijska shema EIT (RIS) je dolgoročna pobuda za krepitev nacionalnih in regionalnih inovacijskih ekosistemov držav in regij, ki so zmerni in skromni inovatorji glede na evropski inovacijski indeks. V srednjeročni perspektivi EIT RIS omogoča vključevanje ustreznih lokalnih akterjev v aktivnosti EIT RawMaterials in spodbuja pristop integracije trikotnika znanja za izboljšanje inovacijske zmogljivosti.

"EIT RawMaterials RIS Hubs" so ambasadorji EIT RawMaterials v regijah strateškega pomena

Stičišča pomenijo razširitev EIT RawMaterials centrov v omenjenih regijah. Pogoji za koordinatorje/konzorcije »RIS Hub-a«:

  • dobra vključenost v lokalni ekosistem sektorja mineralnih surovin,
  • uporaba svoje že vzpostavljene mrežo za razširitev sporočila EIT RawMaterials,
  • širjenje znanja o obstoječih programih,
  • ozaveščanje, povezovanje in privabljanje (novih) partnerjev k sodelovanju v programih in dejavnostih EIT RawMaterials, 
  • promocija razpisov za projekte.

Prijavite se še danes in sodelujte pri razvoju inovacij v sektorju mineralnih surovin v Sloveniji in na Hrvaškem!

Več informacij in prijave TUKAJ.

Prijave je treba oddati v angleščini do ponedeljka, 16. januarja 2023, do 13:00 CET. Izvedba programa bo potekala tudi v angleškem jeziku.

Nazaj