POPRI – Tekmovanje podjetniških idej med mladimi

12. 01. 2021

POPRI – Tekmovanje podjetniških idej med mladimi

Imaš podjetniško idejo in jo želiš uresničiti? Prijavi se na tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi – POPRI. Osvojiš lahko atraktivno nagrado in nove veščine, izbrani mentorji pa ti bodo pomagali pri razvoju tvoje podjetniške ideje in poslovnega modela. Zgradiš si lahko nova poznanstva in doživiš nepozabno izkušnjo.

Namen projekta je spodbujati podjetnost, inovativnost in ustvarjalnost med mladimi. Ter jim hkrati ponuditi možnost, da osvojijo nove veščine in se podajo v svet podjetništva. Izbrani mentorji jim bodo skozi tekmovanje nudili strokovno pomoč pri oblikovanju podjetniške ideje, poslovnega modela in priprave pitcha na regionalnem tekmovanju.

Posamezniki oz. ekipe, ki se bodo prebile v finale tekmovanja bodo prejele denarno pomoč za uresničitev in izboljšanje predstavitve svoje ideje na državnem tekmovanju, ter še dodatno pomoč mentorjev.

Kdo se lahko prijavi na tekmovanje:

  • Učenci od 7. do 9. razreda osnovne šole,
  • dijaki srednjih šol,
  • študentje, ki še niso dopolnili 29 let starosti in še nimajo registriranega podjetja.

Kako poteka tekmovanje:

  • PRIJAVA NA TEKMOVANJE:

Svojo odlično idejo, ki jo razložiš v .pdf predlogi oddaj do 9. februarja 2021 preko spletnega obrazca (https://popri.si/tekmovanje/). 

  • REGIJSKI PREDIZBOR:

Ustne predstavitve poslovnega modela bodo potekale na regionalnih predizborih od 03.03.2021 do 04.03.2021 (Ljubljana).

Regionalna strokovna komisija, sestavljena  iz  podjetnikov,  startup  mentorjev  in  pedagoških  delavcev  bo med  prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala 12 najboljših poslovnih modelov iz cele Slovenije.

  • FINALE NACIONALNEGA TEKMOVANJA POPRI:

12  finalistov iz vsake  starostne kategorije  se  bo  uvrstilo  na nacionalno tekmovanje, ki bo potekalo 7. aprila 2021. Takrat bodo finalisti 5-minutno predstavitev s svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji.

Nagradni sklad:

  1. 500 € prejmejo ekipe oz. posamezniki, ki se na regijskem predizboru uvrstijo na prva tri mesta v vsaki starostni kategoriji. Namen nagrade je nadaljnji razvoj poslovnega modela in realizacija oz. izboljšanje prototipa.
  2. Finalne nagrade:

        1. mesto 2.000 € v posamezni starostni kategoriji

        2. mesto 1.300 € v posamezni starostni kategoriji

        3. mesto 700 € v posamezni starostni kategoriji

Poleg finančnih nagrad se najboljšim ekipam omogoči udeležba na različnih mednarodnih tekmovanjih oz. usposabljanje:

  • Najboljše ekipe (1., 2. in 3. mesto) iz starostne kategorije dijaki, ki jih bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja Genius Olympiad v ZDA (Oswego, New York).
  • Zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije dijaki in zmagovalci (posameznik ali dve osebi iz ekipe) iz starostne kategorije študenti in mladi do 29 let, katere bo strokovna komisija na nacionalnem tekmovanju POPRI ocenila z največ točkami, se lahko udeležijo mednarodnega tekmovanja EUSAIR POPRI Youth v Portorožu, 11. in 12. maja 2021.
  • Dvema osebama v drugo uvrščeni ekipi v kategoriji študenti in mladi do 29 let bo omogočeno usposabljanje preko programa Erasmus za mlade podjetnike, v sodelujočih državah programa z namenom, da si pridobijo potrebne podjetniške kompetence, veščine in znanja za uspešnejši zagon in/ali vodenje lastnega podjetja. V primeru, da je prijavitelj samostojen ali nagrado odkloni, lahko Primorski tehnološki park vavčer razporedi na druge ekipe.

Pomembni datumi

  • 9. 2. 2021 (torek): Rok za oddajo poslovnih modelov - do 12:00!
  • 4. 3. 2021 (četrtek): Ljubljanski regijski predizbor – ustne predstavitve poslovnih modelov in minimalno sprejemljivih proizvodov (MSP) oziroma prototipov
  • 15. 3. – 19. 3. 2021: Enodnevne delavnice za izboljšavo poslovnih modelov za finaliste
  • 25. 3. 2021 (četrtek): Rok za oddajo izpopolnjenih poslovnih modelov in MSP
  • 7. 4. 2021 (sreda): Nacionalno tekmovanje POPRI

Pomoč in podporo ti lahko nudijo učitelji na osnovnih šolah, profesorji na srednjih šolah in predstavniki visok šol in fakultet ter drugih ustanov oz. organizacij, kot tudi strokovnjaki s področja startup podjetništva in drugi ustrezni strokovnjaki, ter ostali mentorji.

Ustrezne obrazce in podrobnejša navodila za prijavo najdeš na spletni strani: https://popri.si/tekmovanje/.

Pripravljalna delavnica za POPRE

V Tehnološkem parku Ljubljana bomo pred rokom za prijave organizirali Pripravljalno delavnico za POPRE. V četrtek, 28. januarja 2021 ob 17.uri bomo POPRI tekmovanje podrobno predstavili, šli skupaj skozi postopek prijave in opisali, kako pripraviti odličen poslovni model, da bo vaša prijava na tekmovanju uspešna. V živo bomo na voljo za vsa vaša vprašanja in informacije. Prijava na pripravljalno delavnico je neobvezujoča in brezplačna. Potrebna je le predhodna prijava.

Za več informacij sem na voljo na naslovu sandra.piskur@tp-lj.si.

Nazaj