Podjetniki, sodelujte v raziskavi o spanju!

15. 02. 2024

Podjetniki, sodelujte v raziskavi o spanju!

Ali vas zanima, kako spite? Ali vas zanima, kako spanje vpliva na vašo kreativnost, prepoznavanje priložnosti, premagovanje stresa in splošno dobro počutje? Ali vas zanima, kako lahko s spanjem izboljšate svojo produktivnost? Če da, potem imate priložnost, da sodelujete v raziskavi o spanju in delu podjetnikov, ki jo na EF izvaja prof. Mateja Drnovšek s sodelavci. 

Izvedba in meritve: v raziskavi sodelujete v časovnem obdobju treh tednov (najmanj pa v kosu 14 dni), med katerim bodo merili pokazatelje kakovosti spanja (REM stanja, motnje med spanjem, srčni utrip itd) z orodjem Oura rings, ki se bodo beležili v anonimizirano skupno bazo. Oura ring je prstan, ki ga nosimo na roki in ga boste prejeli v uporabo v času izvedbe meritev. https://ouraring.com

Poleg nošenja prstana vas bomo dvakrat dnevno spodbudili, da odgovorite na kratek vprašalnik, zjutraj in zvečer (cca. 3 min), ter na nekoliko daljši vprašalnik na začetku in na koncu obdobja merjenja. Vsa anketna vprašanja temeljijo na validiranih merskih instrumentih, podatki pa se bodo zbirali v anonimizirani bazi podatkov.

Ob koncu raziskave boste prejeli poročilo in predstavitev omenjenih rezultatov in ugotovitev. Podjetniki, ki bodo sodelovali v raziskavi, bodo prejeli celovito analizo vzorcev spanja, spalnih navad in dejavnikov, ki vplivajo na kakovost spanja. S personaliziranimi ugotovitvami bodo posamezniki lahko izboljšali spalne navade. Primer poročila je tudi v priponki.

Z naslednjo skupino meritev bi začeli konec januarja za obdobje 3 tednov. V primeru, da v tem obdobju ne morete sodelovati vas pa sodelovanje zanima v prihodnosti, tudi pustite svoj kontakt.

Kontakt za vsa vprašanja:

mateja.drnovsek@ef.uni-lj.si

Nazaj