Odprt je razpis »Proof of concept« (PoC Call) s finančno podporo najboljšim inovativnim projektom, ki povezujejo raziskovalne dosežke in gospodarstvo

21. 05. 2019

Tehnološki park Ljubljana, skupaj z evropskimi partnerji, nudi finančno podporo desetim najboljšim inovativnim projektom, ki bodo nastali s sodelovanjem raziskovalnih organizacij ter malih in srednjih podjetij iz jadransko-jonske regije. Podpora bo potekala v obliki inovacijskih vavčerjev v vrednosti 18.500 evrov za posamičen projekt. Namen vavčerjev je zagotoviti finančno podporo uspešnim prenosom dobrih raziskovalnih dosežkov v gospodarstvo.

Tehnološki park Ljubljana kot partner projekta OIS-AIR na področju jadransko-jonske regije podpira skupne razvojne projekte raziskovalnih centrov ter MSP-jev. Razpis je pripravila čezmejna iniciativa partnerjev mreže OIS-AIR iz šestih držav (Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije, Grčije in Albanije), ki spodbujajo gospodarsko rast in podpirajo razvoj raziskovalnih projektov s področij transporta in mobilnosti, energetike in okolja ter agro in bio-gospodarstva.

Razpis je sestavljen iz treh faz:

  • Poziv za ideje, namenjen javnim raziskovalnim organizacijam in univerzam. Rok za oddajo je 31. julij 2019.
  • Poziv za projekte, namenjen povezavi raziskovalnih organizacij in univerz v povezavi z MSP. Rok za oddajo je 30. september 2019.
  • Izbor in dodelitev desetih inovacijskih vavčerjev. Zaključek do konca oktobra 2019.

Vse podrobnosti glede razpisa so objavljene na spletni platformi OIS-AIR Innovair.

------------------------

Kontaktna oseba:
Peter Medica
peter.medica@tp-lj.si

051 314 123

Kontaktna oseba za medijska vprašanja:
Mateja Prinčič
mateja.princic@tp-lj.si

----------------------------------------------

Nazaj