Novinarji v Londonu prejeli slovenske NFT-je

10. 11. 2022

Novinarji v Londonu prejeli slovenske NFT-je

Slovenska turistična organizacija (STO) je v partnerstvu z Julijskimi Alpami na World Travel Marketu (WTM) v Londonu predstavila omejeno izdajo novih NFT žetonov, ki so jih kot edinstven digitalni spominek prejeli novinarji na predstavitvenem prostoru slovenskega turizma. 

NFT-je smo oblikovali v Tehnološkem parku Ljubljana v sodelovanju s turistično NFT tržnico Vandri.io, ki je plod razvoja slovenskega startupa WNS d.o.o.

NFT žeton je tudi vstopnica na enkraten dogodek Vrhunska čutna pustolovščina v Julijskih Alpah, ki bo potekal maja naslednje leto v Sloveniji in ki bo gostom omogočil pristno občutenje narave. STO uporablja dosežke napredne tehnologije za inovativen način promocije slovenskega turizma, hkrati pa v skladu s svojo trajnostno naravnanostjo opozarja na problematiko izginjajočih rastlinskih in živalskih vrst, kot sta alpska možina in divji petelin.

Slovenija je kot prva država na svetu izdala NFT ob odprtju Expo 2020 Dubaj – nezamenljive žetone, ki se ustvarijo in certificirajo na tehnologiji veriženja blokov za promocijo rezultatov gospodarstva države in turističnih destinacij. To je bila zbirka 15.000 edinstvenih digitalnih 3D ikon, ekskluzivnih panoram in 360 fotografij visoke ločljivosti.

Z izdajo novih NFT žetonov in prihajajočim dogodkom v Julijskih Alpah pa Slovenija ponovno izstopa kot pametna, inovativna in trajnostna destinacija, je poudarila direktorica STO, mag. Maja Pak: 

Slovenija ponovno izstopa kot pametna in inovativna destinacija. Potem ko se je na svetovnem zemljevidu uveljavila kot ena vodilnih na področju odgovornega,  trajnostnega turizma, je zdaj njen cilj v skladu s Strategijo digitalne preobrazbe slovenskega turizma 2022–2026 postati ena najbolj digitalno naprednih držav. Nove digitalne tehnologije omogočajo oblikovanje privlačnih produktov, ki lahko združijo virtualni in realni svet, in nadgradijo promocijo, ki je lahko še bolj inovativna in kreativna. 

Nazaj