Novice na področju digitalnega zdravstva

09. 07. 2019

Novice na področju digitalnega zdravstva

Na področju digitalnega zdravstva sta izšla drugi izvod glasila projekta COOP4HEALTHCARE, ter sedmi in zadnji izvod e-novičnika projekta digitalLIFE4CE.

V prvem COOP4HEALTHCARE si lahko med drugim preberete o udeležbi Silve Nemeš, predstavnice Inovacijsko tehnološkega grozda Murska Sobota (ITC), na 11. Evropski konferenci o javnem zdravju v Ljubljani (EPH2018), o predavanju prim. prof. dr. Bojane Žvan, ki je skupnosti DIH.Healthday.si predstavila TeleKap - prvo digitalno rešitev, ki je bila potrjena kot primerna za uvrstitev med storitve obveznega zdravstvenega zavarovanja, ter o raziskovalcih iz Gradiščanske univerze uporabnih znanosti (FHB), ki so v Budimpešti predstavili svoj model, namenjen izboljšanju življenja starejših.

V glasilu digitalLIFE4CE je med drugim moč prebrati o odprtju stičišča CEDHES na FHB, katerega namen je raziskovalna dejavnost na področju digitalnega zdravstva, predstavljena sta dva italjianska projektna partnerja: Fundacija Bruna Kesslerja in Avtonomna Provinca Trento, vključeno pa je tudi povabilo na zadnjo konferenco, ki bo izpeljana v okviru tega projekta, in sicer bo potekala v Trentu (Italija) med 22. to 23. oktobrom 2019, na njej pa bodo predstavljeni končni rezultati projekta.

Nazaj