Naš član AIRPOD pošilja svoje kapsule za počitek na evropska letališča

04. 06. 2019

Naš član AIRPOD pošilja svoje kapsule za počitek na evropska letališča

Slovensko podjetje AIRPOD, član Tehnološkega parka Ljubljana, je razvilo prve pametne kapsule, namenjene počitku in sprostitvi. AirPod Smart Napping Pod je plod slovenskega znanja in izkušenj na področju visoke tehnologije. V prihodnjih tednih bo podjetje predstavilo delujoči prototip, konec leta pa bodo prve kapsule postavljene na evropskih letališčih.

V letalskem prometu se vsako leto zaradi zamud in zakasnjenih letov 400 milijonov potnikov sooča z enakimi težavami – pomanjkanje zasebnosti, neudobni stoli, dolgočasno in utrujajoče čakanje. Rešitev je AirPod - pametna kapsula, ki bo omogočila prostor za dremež, sprostitev, delo ali zabavo – vse to v objemu zasebnosti.

AirPod kapsula bo zagotavljala popolno udobje. Posebno oblikovan sedež, bo omogočal različne položaje, v katerih se bodo uporabniki lahko sprostili in spočili. V kapsulo bo vgrajena klimatska naprava, omogočen bo brezplačen dostop do spleta, ponujala bo različne možnosti zabave, enostaven dostop do prostora za prtljago in še veliko več. Z uporabo AIRPOD mobilne aplikacije se bodo uporabniki lahko povezali z AirPod enoto in z njo tudi upravljali. Izbirali bodo lahko med različnimi možnostmi - od nastavitve notranje temperature, nastavitve položaja sedeža, do izbire različnih antistresnih terapij in mnogo več.

»S postavitvijo AirPod kapsul želimo ponuditi posamezniku zasebnost na javnih površinah, kjer prej ta ni bila mogoča. S pomočjo visoke tehnologije bomo služili človeku in njegovemu dobremu počutju. AirPod Technologies je kot start-up podjetje zaključilo zbiranje zagonskih sredstev in odprlo novo, navdušujoče poglavje - vzpostavitev proizvodnje in postavitev AirPod enot na največja svetovna letališča in s tem širitve slovenskega znanja in izkušenj po celem svetu,« je povedal Gregor Mrgole, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja AIRPOD.

29. maja je v Tehnološkem parku podjetje AIRPOD na Svetovni Premieri prvi funkcionalni prototip predstavilo investitorjem in podpornikom. Prvih 100 radovednežev je že lahko sedelo v visokotehnološki kapsuli, ki bo v prihodnjih tednih na voljo za testiranje vseh funkcij, ki jih ponuja. Zgodba vizionarja, Grega Mrgoleta, ki je ustanovitelj in direktor firme AIRPOD, je tako dobila novo poglavje. »V zadnjih tednih smo se udeležili največjega avio-sejma v Dubaju, kjer je bilo povpraševanje po naših kapsulah neizmerno. Če bi trenutno imeli narejenih 1000 kapsul, bi jih brez težav postavili na večja letališča. Sedaj smo končali tudi prototip, ki ponuja vpogled v moje sanje tudi ostalim – investitorjem in bodočim uporabnikom.« je povedal Grega Mrgole.

V prihodnjih mesecih podjetje čaka veliko dela. Vse skupaj se začne s testiranjem prototipa v Ljubljani, nadaljuje s postavitvijo proizvodnje v Murski Soboti in konec poletja s komercialnimi testi na letališčih v Londonu, Dubaju in Omanu.

Kontakt za dodatna vprašanja:
Urška Primčič
urska.primcic@gmail.com

Nazaj