Najbolj obetavna podjetja v zdravstvu

31. 03. 2021

Najbolj obetavna podjetja v zdravstvu

Think Tank HealthDay.si je tokrat, že tretje leto zapored, izglasoval 5 najbolj obetavnih inovativnih podjetij (ali projektov) v slovenskem zdravstvu.

V generaciji 3.0 so po abecednem redu:

  • Juliet Rose, celovita virtualna osktrba pacientov z avtoimunimi boleznimi. Podjetje z vizijo, ki obvlada vstop na trg s hitrim brušenjem strategije, sposobnostjo vključevanja partnerjev, z jasno začrtano potjo na mednarodne trge.
  • Nervtech, eden vidnejših slovenskih startupov je svoj similator vožnje prilagodil za klinično evaluacijo sposobnosti za vožnjo pri rehabilitacijah, starejših in drugih. Podjetje je prodorno vstopilo na mednarodne avtomobilske trge, zdaj podobno počne tudi v zdravstvu, z odličnimi partnerji, velikim trgom in zelo veliko koristjo za pomemben del populacije.
  • Neus Diagnostics, zgodnje odkrivanje kognitivnih upadov s pomočjo sledenja premikov oči. Projekt je nastal v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Ljubljani. Pomena zaznavanja zgodnjih znakov kongnitivnega upada se še premalo zavedamo, tovrstna diagnostika bo ključna za kakovost življenja starejših in njihovih družin.
  • Nyd Care, laboratorijsko testiranje iz udobja doma, z interpretacijo rezultatov in videoposvetom z zdravnikom. Prepričali so nas z izjemnim poznavanjem celotnega zdravstvenega sistema, s fokusom na produkt in zadovoljstvo strank. Storitev bo lansirana v letošnjem letu.
  • Quiba, projekt farmacevtskega podjetja Lenis, kot digitaliziran pripočnik dr. Beovićeve in dr. Čižmana. Quiba je spletna aplikacija za smotrno predpisovanje protimikrobnih zdravil. Naslavlja potencialno enega največjih problemov zdravstva v prihodnosti - odpornosti bakterij zaradi pretirane uporabe protimikrobnih (vključuje antibiotike) zdravil. Želimo si, da bi takšna rešitev bila integrirana v vsak e-recept, ne le v Sloveniji, ampak po celem svetu.

Na letni konferenci 21. oktobra bo razglašena Naj inovacija v zdravstvu za leto 2021, izbor pa ne bo omejen na Gen 3.0.
Podrobnejša predstavitev podjetij sledi v kratkem.

Nazaj