Nagrada GZS za izjemne dosežke v roke našemu članu, dr. Marku Plešku

27. 03. 2018

Nagrada GZS za izjemne dosežke v roke našemu članu,  dr. Marku Plešku

Včeraj zvečer je Gospodarska zbornica Slovenije v Cankarjevem domu že 50. zapored devetim podjetnikom podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2017. 

Ponosni smo, da je med nagrajenci tudi član skupnosti tehnološkega parka Ljubljana, dr. Mark Pleško, iz tehnološkega podjetja CosyLab,  ki je bil ustanovljen kot spin-off Instituta Jožef Štefan.

Skupina Cosylab, ki ima svoja podjetja tako v Sloveniji kot v tujini, je na področju fizikalnih raziskav vodilni ponudnik strojnih in programskih rešitev za kontrolo jedrskih pospeševalnikov in fuzijskih reaktorjev. Na področju medicinskih raziskav nudi sisteme za izvajanje postopkov zdravljenja rakavih obolenj (protonska terapija), s postopki jedrske fuzije pa razvijajo nove generacije čiste energije.

Nagrado sta med drugimi prejela tudi naša poslovna partnerja:

Borut Čeh iz družinskega podjeja Labena d.o.o., ki se ukvarja s celostnimi tehnološkimi rešitvami v procesni in laboratorijski analitiki in zastopanjem tujih proizvajalcev visoke tehnološke laboratorijske in procesne opreme za mikrobiološke analize v farmacevtski, medicinski, prehrambeni, petro-kemijski industriji ter področja raziskovanja in razvoja v akademskih institucijah.

Dr. Flora Cvetka Tinauer, direktorica družbe EBA, agencije za elektronsko poslovanje. Družba je ponudnik programske opreme za brezpapirno poslovanje – dokumentarni sistem EBA DMS, ki vključuje tudi pravno veljavnost elektronskih dokumentov. Sistem z nadgradnjami Enterprise, Cloud in Lite nudi spletno in mobilno uporabo oz. uporabo v oblaku v partnerstvu s ponudniki rešitev v oblaku. 

Iskrene čestitke vsem devetim nagrajencem!

 

Nazaj