Modni dogodek “Nazaj za prihodnost”

06. 05. 2024

Modni dogodek “Nazaj za prihodnost”

Zavod Knof, član našega SHARED GREEN DEAL lokalnega pospeševalnika za tekstil in modo v Mestni občini Ljubljana (MOL) vabi na edinstven modni dogodek, ki se bo odvil 10. in 11. maja v ljubljanskem Cityparku! Modni dogodek “Nazaj za prihodnost” bo predstavil neskončne možnosti oblikovanja, ki se skrivajo v lokalnem rokodelstvu in trajnostnih materialih.

Namen dogodka je proslavili trajnostno kreativnost in iznajdljivost slovenske modne industrije z navdihujočimi kolekcijami in neprimerljivo nakupovalno izkušnjo, ki jo bodo obiskovalci deležni.

Oba dneva bo odprta pop-up trgovina, kjer boste lahko kupili izbrana vintage in rabljena oblačila. V petek, 10. maja se bo odvila modna revija, na kateri bodo predstavlejne naslednje kolekcije:

1. “Šik v drugi roki”

Kombinacije vintage oblačil in oblačil iz druge roke znamke Knof Collection.

2. “Turning Trash into Trendy”

Študentke 3. letnika smeri moda in tekstil Fakultete za dizajn v Ljubljani so odvečna in vintage oblačila preoblikovale in nadgradile v unikatne oblačilne izdelke, pod mentorstvom prof. Matee Benedetti.

3. “Redesigned Vintage”

Knof Collection s sodobnimi modnimi smernicami vdihuje svežino šarmantnim, a že pozabljenim vintage kosom in jim podaljšuje življenje.

4. “No brainer”

Petra Jerič predstavlja futuristično kolekcijo oblačil iz biomaterialov, ki so biorazgradljivi in tako manj obremenjujejo okolje.

5. Upcycle^ I by Beti

Funkcionalne in izjemno vzdržljive nogavice za vsak dan serije Footprint. Iz apcikliraih materialov, izdelanih v Sloveniji. Razvite v sodelovanju Knof x Beti.

PROGRAM DOGODKA

Vljudno vabljeni!

Nazaj