Ljubljana Smart Pedal Pitch 2022 - pametne kolesarske inovacije za ljubljanske ulice

11. 05. 2022

Ljubljana Smart Pedal Pitch 2022 - pametne kolesarske inovacije za ljubljanske ulice

Dvignimo ljubljansko mestno kolesarjenje na višjo raven! Mesto Ljubljana kot nekdanja Zelena prestolnica Evrope in letošnja Najboljša Evropska destinacija, in seveda tudi priljubljeno tehnološko in startup okolje, išče uporabne kolesarske inovacije, ki bodo oblikovale prihodnost mestnega kolesarjenja in ustvarile bolj zdravo, trajnostno in ekonomsko-dinamično mestno življenje. 

Oblikujte prihodnost mestnega kolesarjenja!

V okviru vodilne svetovne kolesarske konference Velo-City 2022, ki jo letos gosti mesto Ljubljana, organiziramo tekmovanje inovativnih idej v urbanem kolesarjenju – Ljubljana Smart Pedal Pith 2022. Gre za edinstveno mednarodno tekmovanje, namenjeno iskanju inovacij za boljša mesta, boljše kolesarske ekosisteme in kolesarsko tehnologijo.

Za posameznike, skupine, startupe ali uveljavljena podjetja, ki imate odlično idejo za nadgradnjo mestnega kolesarskega ekosistema in bi želeli osvojiti privlačno nagrado - prijavite se na tekmovanje Ljubljana Smart Pedal Pith Velo-City 2022!

Najboljših deset bo imelo priložnost svojo idejo predstaviti sodnikom in lokalni in globalni javnosti na glavnem odru finalnega dogodka konference Velo-City 2022 v Ljubljani, 15. In 16. junija. 

Zmagovalec pa si bo prislužil nagrado v vrednosti 17.000 EUR bruto ter imel možnost svojo idejo tudi implementirati v realnem okolju ljubljanskih ulic.

Nagrade za finaliste:

  1. NAGRADA:
  • 17.000 EUR bruto, od tega 10.000 EUR denarne nagrade, billboard oglasni prostor v vrednosti 5.000 EUR, možnost dela v coworking prostorih v Tehnološkem parku Ljubljana v vrednosti 1.000 EUR ter vstopnice za Velo-City konferenco v vrednosti 1.000 EUR
  • 6 mesecev podpore za implementacijo / testiranje vaše rešitve v Ljubljani
  1. NAGRADA:
  • 4.000 EUR bruto, od tega 2.000 EUR denarne nagrade, možnost dela v coworking prostorih v Tehnološkem parku Ljubljana v vrednosti 1.000 EUR ter vstopnice za Velo-City konferenco v vrednosti 1.000 EUR
  1. NAGRADA:
  • 3.000 EUR bruto, od tega 1.000 EUR denarne nagrade, možnost dela v coworking prostorih v Tehnološkem parku Ljubljana v vrednosti 1.000 EUR ter vstopnice za Velo-City konferenco v vrednosti 1.000 EUR

Razpisana področja, na katerih lahko razvijate svoje ideje so:

    1. Rešitve za kolesarske skupnosti (Community-engagement solutions)
    2. Tehnološke rešitve prihodnosti (‘Future-tech’ solutions)
    3. Rešitve vključevanja različnih skupin (Inclusiveness solutions)
    4. Urbane in infrastrukturne rešitve (Urban & Infrastructure solutions)
    5. Ostala področja – turizem, politika, zeleno, krožno (Tourism, policy, green, circular)

     

Rok za prijavo svojih idej na tekmovanje je 25. maj!

Podrobnejše informacije o pogojih, vsebini, poteku tekmovanja, ter nagradah in prijavnico najdete TUKAJ.

 

Nazaj