Javni poziv za udeležbo v poslovni delegaciji v Vologdo v Ruski federaciji, 18. in 19. september 2017

20. 07. 2017

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Vlado regije Vologda v Ruski federaciji med 18. in 19. septembrom 2017 organizira gospodarsko delegacijo v regijo Vologda. Slovenska podjetja, ki jih udeležba zanima, se lahko prijavijo do vključno 16. avgusta 2017.

Regija Vologda je s svojo lego, ki obsega 144 527 km2 in 1,2 milijona ljudi, umeščena na sever evropskega dela Ruske federacije in je del Severozahodnega federalnega okrožja Ruske federacije. Regija Vologda meji na regije Arkhangelsk, Kirov, Kostroma, Yaroslavl, Tver, Novgorod, Leningrajsko regijo in republiko Karelijo. Mesto Vologda je administrativni center Regije Vologda, Čerepovets pa je njeno največje hitro rastoče industrijsko središče. Regija Vologda ima ugodno geografsko in logistično lego, saj leži med Moskvo in St. Peterburgom. Gospodarstvo regije Vologda temelji na naprednih tehnologijah in inovativnih rešitvah. Glavne industrije regije so jeklarstvo in kemična proizvodnja (Čerepovets), strojegradnja in kovinsko predelovalna industrija (Vologda), lesna industrija ter proizvodnja celuloze. Skozi zgodovino je bila vodilna industrija regije železarstvo, v sodobnem času pa je prevzela večjo vlogo prehrambna industrija, strojegradnja, predelava hlodovine za gradbeništvo ter steklarstvo. Regija je prepoznavna po svoji čipki in čipkarstvu, ki zavzema poseben status v tekstilni industriji Ruske federacije. So izjemno odprto gospodarstvo tudi do tujih investicij oziroma do poslovnega povezovanja s podjetji iz različnih predelov sveta. Več informacij dobite na http://vologda-oblast.ru/en/about_the_region/.

H sodelovanju vabimo vsa tehnološko napredna in inovativna podjetja iz različnih področij slovenskega gospodarstva, še posebej pa s področja kemične industrije, kovinsko predelovalne, lesno predelovalne in pohištvene industrije, s področja kmetijske mehanizacije, tehnologije pridelave in predelave hrane, prehrambnih produktov visoke kakovosti ter znanja za razvoj podeželja, gradbeništva in gradbenih materialov ter gradbene mehanizacije. Dodatno vabimo h sodelovanju podjetja s področja športa in športne industrije, še posebej za ponudbo arhitekturnih rešitev in izgradnjo športnih objektov (hokej, biatlonski centri, ipd.) kakor tudi za izvedbo storitev na področju športa.

Strošek udeležbe članov gospodarske delegacije je 750 €. V ta strošek je vključena povratna letalska karta na relaciji Ljubljana in Moskva, povratna vožnja z avtobusom (500 km) na relaciji Moskva in Vologda tri nočitve z zajtrkom v hotelu Atrium https://www.atrium-vologda.ru/en/ ter strošek pridobivanja vize. Podjetja morajo predložiti ob prijavi tudi dokazilo o zdravstvenem zavarovanju za čas bivanja v Ruski federaciji. Odhod udeležencev gospodarske delegacije v Rusko federacijo bo 17. 9. 2017 ter povratek v domovino 20. 9. 2017.

Osnutek programa:

  17. 9. 2017

Nedelja

  9.25

13.30

14.30

22.00

Let Ljubljana – Moskva,

Pristanek v Moskvi

Avtobus Moskva - Vologda

Prihod v hotel Atrium v Vologdi

  18. 9. 2017

Ponedeljek

9.00–19.00

Slovensko - ruski gospodarski forum z b2b pogovori v Vologdi

  19. 9. 2017

Torek

9.00-15.00

Obiski podjetij v regiji Vologda

  20. 9. 2017

Sreda

  7.00

16.00

17.20

Lokalni prevoz z avtobusom iz Vologde do Moskve

Prihod na letališče

Let Moskva - Ljubljana

*Nastanitev v hotelu Atrium  (4 zvezdic).

SPIRIT Slovenija vabi podjetja, ki so zainteresirana za udeležbo na gospodarski delegaciji, da se prijavijo najkasneje do 16. avgusta 2017 na elektronski naslov tanja.drobnic@spiritslovenia.si. Ob prijavi je potrebno posredovati profil podjetja (v angleškem in ruskem jeziku), krajšo ppt v angleškem in ruskem jeziku, promocijski video in CV s fotografijo osebe, ki se bo udeležila poslovne delegacije. Pripravljalni sestanek za prijavljena podjetja bo 31. avgusta 2017 v prostorih SPIRIT Slovenija. Dodatne informacije: ga. Tanja Drobnič, Sektor za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij (tel. 01 589 18 94).

Nazaj