Globalni razpis TOP 100: Iskanje rešitev za doseganje ciljev trajnostnega razvoja z uporabo umetne inteligence

22. 07. 2021

Globalni razpis TOP 100: Iskanje rešitev za doseganje ciljev trajnostnega razvoja z uporabo umetne inteligence

Ali imate projekt, ki s pomočjo umetne inteligence rešuje probleme povezane s cilji trajnostnega razvoja? Prijavite se na Globalni razpis TOP 100 Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco pod pokroviteljstvom Unesca (IRCAI). Rok za prijavo je 31. julij 2021 do 17. ure.

Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod pokroviteljstvom Unesca (IRCAI), je ustanovila Vlada Republike Slovenije in ima sedež na Institutu Jožef Stefan. Center želi prispevati k ciljem trajnostnega razvoja med drugim tudi tako, da postane največja svetovna platforma za trajnostne rešitve. Leta 2021 IRCAI uvaja svoj seznam Top 100, kjer želi opolnomočiti tiste raziskovalce in podjetnike, ki sicer ne bi mogli doseči prepoznavnosti na svetovnih trgih, da bi lahko pomembno vplivali ali imeli glas.

Cilj je prepoznati 100 najboljših projektov in izdelati posebno poročilo, v katerem bo predstavljenih 10 najbolj prepričljivih in prebojnih rešitev, ki temeljijo na uporabi umetne inteligence.

Izmed prijavljenih bo IRCAI sprejel končne odločitve na podlagi potencialov izvedbe in vpliva rešitev umetne inteligence v skupnosti za trajnostni razvoj ter na podlagi kakovosti znanstvenih vsebin in konkretnih rešitev. Ti bodo upoštevani glede na merila:

  1. Trajnostni razvoj: uporaba umetne inteligence pri zagotavljanju rešitev
  2. Vpliv: potencialni vpliv na določene cilje trajnostnega razvoja bodisi pri merjenju napredka pri njihovem doseganju, bodisi pri zagotavljanju sistemov, ki bodo ta napredek izboljšali
  3. Izvedba: prikaz potenciala v konkretizirani rešitvi ali izdelanem konceptu ideje ali zaključenem raziskovalnem delu
  4. Etika: upoštevanje etičnih smernic pri oblikovanju rešitev umetne inteligence.

10 najboljših projektov bo poleg mednarodne izpostavljenosti prejelo tudi podporo z usposabljanjem, svetovanjem, mreženjem in mentorstvom med partnerji IRCAI. Center sodeluje z Village Capital, ki bo 10 najboljših projektov podprl z usposabljanjem o naložbeni pripravljenosti in s Social Finance, ki bo zagotovil usposabljanje o inovativnih financah in merjenju rezultatov (vključno z obveznicami socialnega vpliva).

Več informacij je na voljo na spletni strani: IRCAI Global TOP 10

Kontakt:

Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO (IRCAI)

Institut Jožef Stefan

Jamova ulica 39, 1000 Ljubljana

info@ircai.org, mihajela.crnko@ircai.org

Nazaj