Člana Tehnološkega parka Ljubljana sta se predstavila strokovnjakom na področju marikulture

19. 09. 2018

Člana Tehnološkega parka Ljubljana sta se predstavila strokovnjakom na področju marikulture

Algen d.o.o. in Terra Nullius d.o.o. (spletna platforma www.ribiškekarte.si) sta se 14. 9. 2018 na dogodku Povezovanje raziskav morja z ribištvom in akvakulturo, ki je bil organiziran na NIB – Morski biološki postaji v Piranu, predstavila raziskovalcem iz področja marikulture in ribičem ter z njimi izmenjala izkušnje.

Predstavila sta svoje rešitve na omenjenih področjih: Algen je predstavil inovativno uporabo alg za čiščenje odpadne vode, ki nastane (tudi) v ribogojništvu, Terra Nullius pa je predstavil inovativne in digitalne rešitve za nadzor na ulovom.

Dogodek je bil organiziran v sklopu projekta FISH-AGRO TECH CBC, katerega partner je Tehnološki park Ljubljana. Z željo po še močnejšem povezovanju deležnikov in promoviranju projektnih aktivnosti, je bila organizirana tudi tiskovna konferenca. Matej Cerar, pomočnik direktorja, je poudaril povezovalno vlogo in moč Tehnološkega parka Ljubljana v tem in podobnih projektih, saj le preko vključevanja vseh deležnikov dosežemo celovite in integrirane inovacije, ki jih posamezni sektor, ribiški pa še toliko bolj, potrebujejo.

 

Nazaj