Ai-3D avatar Hermana Potočnika Nordunga nagovoril udeležence na Blejskem strateškem forumu

29. 08. 2023

Ai-3D avatar Hermana Potočnika Nordunga nagovoril udeležence na Blejskem strateškem forumu

Tehnološki park Ljubljana je v tesnem sodelovanju z ustanoviteljema podjetja AidaSystem, Lukom Slapnikom in Žigo Jakom Gobcem, na uglednem Blejskem strateškem forumu razkril prebojno tehnologijo v obliki Ai-3D avatarja, ki je zaživel kot Herman Potočnik Nordung, slovenski inženir in pionir astronavtike. Avatar je nagovoril občinstvo in sodeloval na osrednjem gospodarskem panelu z naslovom "European Sustainable, Industrial and Innovation Leadership". V vlogi panelista je osvetlil ključne vidike trenutnega globalnega gospodarstva ter pozicijo Evrope v svetu, kjer Kitajska in ZDA vladata tehnološkemu razvoju.

Aleš Pevc, vodja tehnološke pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana, je po predstavitvi dejal: »Izjemni napredek na področju umetne inteligence in 3D tehnologij v zadnjem letu je omogočili razvoj 3D-AI avatarjev, ki postajajo vse bolj realistični in interaktivni. V prihodnosti bodo le-te igrali ključno vlogo v številnih sektorjih gospodarstva, od izobraževanja, zdravstva, trgovine do turizma, saj bodo omogočali personalizirano interakcijo z obiskovalci in strankami, izboljšali uporabniško izkušnjo ter podjetjem ponudili priložnost, da svoje produkte ponudijo na bolj inovativen način. V Tehnološkem parku Ljubljana si prizadevamo, da bi podjetja maksimalno izkoristila priložnosti, ki jih ponujajo nove tehnologije, zlasti umetna inteligenca (AI) in virtualna resničnost (VR), in jih vključila v svoje poslovne procese. Posebno pozornost namenjamo izobraževanju zaposlenih, saj AI odpira številne možnosti za izboljšanje na tem področju.«

Blejski strateški forum se uvršča med vodilne konference v srednji in jugovzhodni Evropi. Forum prinaša srečanje perspektivnih posameznikov in strokovnjakov iz različnih panog, ki s svojimi znanji spodbujajo izmenjavo mnenj ter generiranje idej za reševanje današnjih in prihodnjih izzivov.

Kontakt

Aleš Pevc
Vodja tehnološke pisarne TPLJ
ales.pevc@tp-lj.si

Nazaj