3.000 interaktivnih korakov v okviru Evropskega tedna mobilnosti

24. 09. 2019

3.000 interaktivnih korakov v okviru Evropskega tedna mobilnosti

V okviru Evropskega tedna mobilnsoti 2019 smo v ponedeljek, 16. 9. 2019 organizirali dogodek 3.000 interaktivnih korakov do boljšega počutja in večje produktivnosti. Povabili smo člane naše tehnološke skupnosti in se posvetili povezavi med dobrim počutjem, hojo in športom ter produktivnostjo.

Predavanje dr. Franca Gidra

Najprej nas je s predavanjem in praktičnimi nasveti ter primeri navdihnil dr. Franc Gider, doktor biomedicinske tehnike, raziskovalec, svetovalec in mentor številnim podjetjem, podjetnikom in poslovnežem. Udeležence je že takoj na začetku presenetil z dejstvom, da smo »ljudje sodobnega časa fizično neaktivni tudi do 21 ur na dan,« neaktivnost pa vemo, da vpliva na nervozo, nespečnost in vse večjo prisotnost stresa. Dr. Gider je povedal tudi, da je hoja, ki je bilo vodilo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, kot najbolj osnovni način gibanja, bolj kot ne zanemarjena športna disciplina.

Ker v sedečem položaju v telesu zastaja energija in to negativno vpliva na naše počutje in vitalnost, smo pod vodstvom predavatelja naredili nekaj vaj, ki so primerne predvsem za "sedeče poklice".

Meritve EKG

Predavanju so sledile meritve EKG, ki jih je izvajal Marino M. Samardžija iz podjetja Saving d.o.o. s pripomočkom Savvy EKG, ki omogoča enostaven izpis EKG poročila za zdravnika.

Interaktivni koraki po TP LJ

Zatem pa smo se odpravili na pohod po bližnji okolici našega parka in pod vodstvom Sandre Bradeško, sodelavke Tehnološkega parka Ljubljana, prehodili 3.000 korakov.

Ob povratku na cilj smo spet preverili EKG in primerjali rezultate s tistimi pred začetkom hoje.

Napisala: Mateja Prinčič

 

Nazaj