Vabilo na XR Meetup 2020

Vabilo na XR Meetup 2020

Datum dogodka: 22. 12. 2020 ob 18:00

Vabljeni na virtualni dogodek v Pattern City Velenje, ki bo tokrat gostil online Meetup slovenske XR skupnosti.

Pattern City ali Vzorčno mesto Velenje je unikatni ekosistem za izobraževanje, eksperimentiranje, raziskave in razvoj inovacij, ki deluje po principu Quintuple Helix za pospeševanje kroženja znanja med vsemi deležniki. V dobrih dveh letih svojega delovanja je dvojec Erik Kapfer in Miha Cojhter uspel gostiti skoraj 30.000 učencev, dijakov in študentov iz vseh koncev Slovenije in Evrope. XR tehnologije so sestavni del inovativne metode izobraževanja in usposabljanja, ki jo razvijamo v Vzorčnem mestu in je bila letos tudi predstavljena na 5. Znanstveni konferenci: Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju. Med krajšim virtualnim sprehodom po Pattern City boste spoznali vrsto XR orodij in rešitev, ki so bile razvite za različne izobraževalne, turistične in industrijske izzive. 

Leto 2020 je bilo v marsikaterem pogledu slabo za veliko industrijskih panog, kar pa ne velja za področje digitalizacije in digitalne transformacije, ki je v tem letu doživela “push” kakršnega smo si lahko pred leti samo želeli. 

Vsaka pospešena rast pa lahko prinese vrsto nepredvidenih izzivov in priložnosti. Ali se XR skupnost Slovenije zaveda le-teh, in ali smo pripravljeni na “Wild Rollercoaster Ride”, ki nas čaka v naslednjem obdobju petih let? EU začenja novo finančno perspektivo, ki bo ponudila vrsto finančnih mehanizmov, ki bodo tokrat tudi bolj konkretno naslavljali XR industrijo. Vse zainteresirane akterje na tem področju ob tej priložnosti tudi vabimo, da se vpišejo v bazo članov XR skupnosti Slovenije, preko katere bomo izvajali obveščanja o razpisih ter nudili podporo članom za domače in mednarodno sodelovanje. Na ta način bomo lahko pripravili zemljevid članov, ter bolje opredelili in zastopali celotno XR industrijo v Sloveniji. 

Program dogodka

Dogodek se prične ob 18 uri.

Uvodni nagovor - Predstavitev Pattern City

Erik Kapfer in Miha Cojhter - avtorja in soustanovitelja Pattern City

Predstavitev projektov članov XR skupnosti Slovenije

  • Pot slovenskih izumov in inovacij
  • Multiversum platforma
  • Expo

(Vabljeni, k oddaji predlogov, v kolikor bi se radi predstavili na XR meetupu)

Diva - priložnost za financiranje XR projektov v povezavi z kreativnimi in kulturnimi industrijami

  • Aleš Pevc - Tehnološki Park Ljubljana, Diva Interreg - Italia, Slovenia

Kaj pravijo o XR industriji analitiki ob koncu burnega 2020?

  • Odprta okrogla miza - moderator Erik Kapfer - soustanovitelj Pattern City

XR DIH in predstavitev zemljevida slovenske XR skupnosti

  • Aleš Pevc - Tehnološki Park Ljubljana
  • Marko Cafnik - XR skupnost Slovenije

Virtualno druženje 

Pattern City

Udeležba na dogodek je brezplačna, potrebna pa je predhodna najava na povezaviPripravite svoje cyber čelade!

Organizatorji in partnerji dogodka:
XR skupnost Slovenije in Pattern City Velenje v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana, podpirajo Mestna Občina Velenje, Fakulteta za elektrotehniko – Univerza v Ljubljani, Diva Interreg - Italia, Slovenia

 


Nazaj