UX: zdravje skozi perspektivo uporabnika

UX: zdravje skozi perspektivo uporabnika

Datum dogodka: 10. 04. 2024 ob 16:00

Tehnološki park Ljubljana vabi v sredo, 10. aprila ob 16.00 na srečanje Health skupnosti, kjer bomo skozi perspektivo uporabnika raziskovali vlogo uporabniške izkušnje (UX). Obiskali nas bodo strokovnjaki s področja dizajna in tehnologije, da bi skupaj razpravljali o pomembnosti UX za izboljšanje rešitev in tehnologij s področja zdravja.

Osrednje teme srečanja:

  • Kako lahko prilagodimo in izboljšamo interakcijo med uporabnikom in tehnologijo, da dosežemo želene rezultate?
  • Kakšno moč ima dizajn pri prikazovanju masovnih podatkov, ki jih merimo s pametnimi urami med športno aktivnostjo in rehabilitacijo?
  • Koliko poudarka namenja UX dizajnu startup in koliko mednarodna koorporacija?

Posebni gostje:

Andrej Mihelič in Luka Orešnik prihajata iz prodornega startup podjetja Gentler Stories kjer so razvili Gentler Streak: personaliziran sledilnik fitnesa in vadbe za iOS in watchOS, ki uporabnika spodbuja k bolj trajnostnemu aktivnem življenjskemu slogu. Gentler Streak nosi prestižni naslov 2022 Apple Watch App of the Year.

Andrej prinaša bogate UX/UI izkušnje iz oblikovanja vmesnikov s področja zdravja npr. Marand, Iryo.

Luka je, pred Gentler Stories, bil co-founder Lake Coloring, aplikacije, ki je prejela Apple Design Award 2017. Oba sta strastna zagovornika ideje, da mora biti končni uporabnik vedno v osrčju oblikovanja uporabniške izkušnje.

Njuna znanja se krasno dopolnjujejo: Andrej razvije vizualno rešitev, Luka jo prenese v življenje in začini s kako seksi animacijo.

Leon van Bakel se je po dveh dekadah dela v kreativni industriji preko švedskega podjetja tretton37, pridružil organizaciji Diaverum, kjer kot Product Designer skrbi za dizajn njihovih aplikacij. Diaverum dializni centri so trenutno v 24 državah na 450 lokacijah skrbijo za 40.000 bolnikov. Leon sodeluje s petimi ekipami na štirih različnih produktih (mobilna aplikacija za paciente in produkti za tekoče delovanje klinik). Kot design generalist pa pravi, da rad raziskuje nove horizonte s kritičnim pogledom.

Vabimo vas, da se nam pridružite in aktivno sodelujete v razpravi. 

Pripravite vprašanja za izzive s področja UX s katerim se soočate v svojem podjetju in se nam pridružite v razpravi! Na srečanje je vabljena širša skupnost, oblikovalci, razvijalci, zdravstveni delavci in pacienti.

PRIJAVA

Lokacija

FTP Bistro, Tehnološki park Ljubljana 22, Ljubljana


Nazaj