Tehnologije pomorske prihodnosti

Tehnologije pomorske prihodnosti

Datum dogodka: 20. 06. 2022 ob 12:00

Vabljeni na delavnico, kjer bodo predstavljene inovativne tehnologije za zmanjšanje porabe energije v pomorski industriji, s poudarkom na izkoriščanju in prenosu znanja med različnimi panogami.

Glavno sporočilo svetovnega pomorskega sejma Posidonia je razvoj pobud & tehnologij & iniciativ z namenom narediti ladijski promet varnejši in učinkovitejši. Enako pomembna pa sta ekonomski vidik in z njim povezani prihranki energije, predvsem pri energentih, kot tudi področje varovanja okolja.

Eden od načinov boljšega izkoristka so tehnologije za zmanjšanje upora pri vožnji ladij kot tudi razvit nov hiperbolični pogon. Podjetje Orbipark bo predstavilo razvojne ideje in tehnologije:

  • Uporaba zračne plasti in super hidrofobne površinske obdelave
  • Prihodnji električni pogon za trgovsko floto

Spodbujanje prenosa znanja o zelenih pomorskih tehnologijah in o razvoju novih materialov za izboljšanje trajnostnega ladjedelništva, je glavni cilj projekta Neorion PLUS, v okviru katerega se je vzpostavil tudi Pilotni ladjedelniški grozd (Green shipbuilding cluster) z namenom pospešiti sodelovanje ključnih akterjev in inovacije v tej industriji.

PROGRAM DELAVNICE

Delavnica bo potekala hibridno: on-line (zoom) in v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana, Tehnološki park 19, Stavba B, Konferenčna dvorana B1.

PRIJAVITE SE!

 


Nazaj