Technology Transfer Bootcamp

Technology Transfer Bootcamp

Datum dogodka: 12. 04. 2019 ob 10:00 - 19. 04. 2019 ob 09:00

Vabljeni na serijo interaktivnih delavnic, na katerih se boste pod taktirko vrhunskih strokovnjakov naučili osnov prenosa tehnologij in drugih mehkih veščin, ki so vedno ključ do uspeha.

1. DELAVNICA:

RAZISKAVE IN PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE (PIL)Helena Valas;
12. 4. 2019, 9:00-14:00, Tehnološki park Ljubljana, pritličje stavbe B

Vse, kar ste si želeli vedeti o PIL, pa niste vedeli, kam se obrniti. S svojimi bogatimi izkušnjami, vam bo Helena Valas predstavila osnove PIL, razjasnila vprašanje avtorstva in lastnine odkritja, predstavila možnosti patentiranja in strategije za povezavo z gospodarstvom. Na praktičnem delu delavnice boste lahko sami preizkusilli orodja za pregled patentnih baz, odkrili druge kategorije intelektualne lastnine in izvedeli kako ravnati v primeru spora o PIL. Delavnica je primerna tako za doktroje znanosti, kot za mlade podjetnike, ki se z vprašanjem PIL soočajo prvič. Fokus delavnice bodo naravoslovne vede.

Udeležence prosimo, da na delavnico prinesejo svoj računalnik.

2. DELAVNICA:

DESIGN THINKING IN NETWORKINGDaniela Bervar Kotolenko in Enej Gradišek
13. 4. 2019, 10:00-17:30, Tehnološki park Ljubljana, pritličje stavbe B

Ne zamudite priložnosti in se brezplačno udeležite celodnevne delavnice pod vodstvom Daniele Bervar Kotolenko in Eneja Gradiška. Na celodnevni delavnici se boste najprej srečali s konceptom Design Thinking, ki ni le popularna fraza, temveč metoda oblikovalskega razmišljanja, kjer je poudarek na uporabniški izkušnji/uporabnosti in ne na izgledu (dizajnu).

Kaj boste pridobili z uvedbo Design thinking procesa razmišljanja?

ZNANJE, kako bolje razumeti končnega uporabnika in učinkoviteje (z boljšo uporabniško izkušnjo) ustvariti produkt ali storitev in ga pred prodajo testirati. S tem pristopom si boste znižali stroške razvoja in priprave kampanj, preverili negotove predpostavke, ustvarili fokus na ciljne kupce in ozavestili pomen razumevanja končnih uporabnikov.

Kaj udeležba na delavnici Design Thinking garantira?

Drugačen pogled na inoviranje, razvoj storitev, produktov in predstavlja prednost pred konkurenco.

Izkustvena delavnica - doživetje Design Thinking pristopa na praktičnih primerih, ki jih boste lahko uporabili že naslednji dan.

Dan boste zaključili z interaktivno delavnico mreženja, na kateri se boste naučili prijemov in trikov s katerimi se nikoli več ne boste znašli v zadregi. Naučili se boste kako pristopiti do ljudi, se predstaviti in obvladati prostor. Nikoli več ne zamudite priložnosti za pogovor s potencialnim partnerjem ali investitorjem!

3. DELAVNICA:

KAKO PRIDOBITI EVROPSKA SREDSTVAKristjan Zemljič
19. 4. 2019, 9:00-14:00, Tehnološki park Ljubljana, pritličje stavbe B

Razpis Obzorje 2020 SME instrument je najbolj priljubljen mehanizem tehnoloških podjetij, s katerim financirajo svoje inovacije, vendar je prijava na razpis kompleksna in zahtevna. Tehnološki park Ljubljana d.o.o., v sodelovanju s TehnoCentrom UM, vam ponuja edinstveno priložnost, da se na brezplačni delavnici spoznate z razpisom in prisluhnite strategijam priznanega strokovnjaka za pridobivanje sredstev, Kristjanu Zemljiču, ki ima za sabo že več kot 15 uspešnih prijav!

Delavnici Raziskave in pravice intelektualne lastnine ter Kako pridobiti evropska sredstva organiziramo v sodelovanju s TehnoCentrom Univerze v Mariboru. Delavnici sta delno financirani iz projekta SHIPMENTT (Strengthening Intellectual Property and Technology Transfer Processes in Green Sea Mobility Sectors), ki ga delno so-financira Evropski sklad za razvoj iz Jadransko-jonskega programa.

Komu so delavnice namenjene?

Delavnice so namenjene mladim podjetjem, ki jih zanimajo osnove pravic intelektualne lastnine in pridobivanje sredstev preko EU razpisov ter raziskovalce na začetku kariere, ki želijo svoje produkte ali znanje komercializirati. Udeležite se lahko vseh ali le ene delavnice!

Datum, ura in lokacija

Datumi: 12., 13. in 19. 4. 2019
Lokacija: Konferenčna dvorana stavbe B, Tehnološki park Ljubljana

Za dodatne informacije se lahko obrnete na urska.rauter@tp-lj.si ali vlado.begovic@tp-lj.si.


Nazaj