STORITVIZACIJA Priložnost za rast

STORITVIZACIJA Priložnost za rast

Datum dogodka: 06. 10. 2020 ob 10:00

Proizvodna MSP so hrbtenica EU gospodarstva. Njihova prihodnost za rast je transformacija iz izključno proizvodnje izdelkov, v ponujanje tudi inovativnih storitev. Storitvizacija in uvajanje storitev z dodano vrednostjo v svoje poslovanje, je zelo zapletena in zahtevna, zato so partnerji projekta Things+ (Interreg Central Europe) pomagali MSP-jem s posebnimi podpornimi orodji.

Med pilotnim programom, v katerem je sodelovalo več kot 100 MSP iz centralnoevropske regije, je postalo jasno, da je storitvizacija/servitizacija prava strategija za ustvarjanje dejavnosti z dodano vrednostjo za proizvodna podjetja z razvojem storitev za tehnološke, logistične, upravne, organizacijske, tržne procese ali celo nadomeščanje originalnih izdelkov s storitvijo.

Dogodek se bo osredotočil na razpravo o pomembnosti uvajanja inovativnih storitev in netehnoloških inovacij v tradicionalna proizvodna MSP, da bi povečali njihovo konkurenčnost in tako prispevali k regionalnemu razvoju in rasti. Številna MSP v proizvodnji bodo predstavila tudi svoje pozitivne izkušnje z uporabo metodologij in tehnik servitizacije v svojih poslovnih procesih.

Pridružite se nam na zaključni konferenci, kjer bomo predstavili najboljše prakse in pozvali oblikovalce politik, naj razmislijo o vključevanju servitizacije pri oblikovanju inovacijskih politik.

PROGRAM

Več informacij in registracija na spletni strani.

 

 


Nazaj