SHARED GREEN DEAL: testiranje izbranih rešitev za krožno gospodarstvo v tekstilu/modi v MOL

SHARED GREEN DEAL: testiranje izbranih rešitev za krožno gospodarstvo v tekstilu/modi v MOL

Datum dogodka: 14. 02. 2024 ob 09:00

sredo, 14.2.2024 nadaljujemo s procesom iskanja in identificiranja rešitev v krožnem gospodarstvu na področju tekstila in mode v Mestni občini Ljubljana (MOL). Izbrane rešitve bomo testirali na osnovi metode šestih klobukov.

Delavnica je namenjena malim in srednje velikim podjetjem (MSP) s področja krožnega gospodarstva za tekstil/modo v MOL kot tudi strokovnjakom iz tekstilne industrije, modnega oblikovanja, predelave, ponovne uporabe, recikliranja tekstila, raziskovalnim organizacijam, političnim odločevalcem, združenjem in razvojnim centrom s področja krožnega gospodarstva za tekstil/modo, marketinškim organizacijam za trajnost, organizacijam za osebe s posebnimi potrebami ter drugim relevantnim organizacijam s področja tekstila in mode.

Tretja SHARED GREEN DEAL delavnica, ki jo Tehnološki park Ljubljana organizira v sodelovanju s Centrom Rog, bo potekala v sredo, 14.2.2024 od 9.00 do 14.00 v Centru Rog (3. nadstropje, učilnica 3).

Vljudno vas vabimo, da se udeležite tretje delavnice. Prijave so mogoče do torka, 13.2.2024 do 12. ure na spodnji povezavi.

PRIJAVA

PROGRAM

8.30 – 9.00 Prihod in registracija

9.00 – 9.15 Povzetek druge delavnice: Cilji pilota/eksperimenta SHARED GREEN DEAL ter ključne identificirane rešitve (izdelki/storitve)  v krožnem gospodarstvu (KG) za tekstil/modo v MOL iz druge delavnice

9.15 – 10.30 I. DEL: Delo v skupinah: Vrednotenje idej/rešitev (izdelki/storitve) v krožnem gospodarstvu za tekstil/modo v MOL in iteracija

10.30 – 10.40 Kratek odmor

10.40 – 12.10 II. DEL: Delo v skupinah: Izboljševanje idej/rešitev za dosego vrednosti za kupca – inoviranje/razvoj ideje/rešitve (izdelki/storitve) na kožo uporabnika

12.10 – 12.30 Odmor

12.30 – 13.50 Predstavitev idej/rešitev (izdelki/storitve) v KG za tekstil/modo v MOL

13.50 – 14.00 Zaključek delavnice in nadaljnji koraki

Delavnico vodi Nastja Mulej, strokovna podpora za krožno oblikovanje – Bojana Fajmut

PRIJAVA

Vsi dogodki in aktivnosti, ki jih organiziramo v okviru pilota/eksperimenta SHARED GREEN DEAL, so za udeležence brezplačni.

Če menite, da sta bili predhodni delavnici zanimivi še za katero od relevantnih podjetij ali deležnikov s področja tekstila ali mode, vas vljudno prosimo, da jim posredujete vabilo na delavnico.

Veselimo se vaše udeležbe in sodelovanja pri oblikovanju bolj krožne in trajnostne prihodnosti tekstilne in modne industrije v Ljubljani in širše.

Za več informacij se obrnite na Majdo Potokar preko e-pošte na majda.potokar@tp-lj.si

Veselimo se srečanja!


Nazaj