ScaleUPgrade konferenca - TECH na X

ScaleUPgrade konferenca - TECH na X

Datum dogodka: 25. 01. 2023 ob 09:00

ScaleUPgrade konferenca že tretje leto zapored prinaša tehnološke novosti in globalne aktualne teme, s katerimi se soočajo tehnološka, mednarodna, hitrorastoča scaleup podjetja.

Dotaknili se bomo »cyber secutity-ja« oz. taktik za napade na kritično infrastrukturo podjetij, v katero smer se razvija web3, kako avtomatizirati podporo strankam, kako obvladovati (pre)hitro rast, ali je TikTok platforma prihodnosti in ali bo nadomestil Google, katere sektorje bo »amazoniral« tehnološki gigant in kako tehnologije spreminjajo tradicionalne panoge kot je kmetijstvo.

Komu je namenjena?

ScaleUPgrade konferenca je v osnovi namenjena slovenskim scale-up podjetjem, ki so uspešna, mednarodno konkurenčna in prodorna, hitro zaposlujejo in razvijajo nove kompetence ter ustvarjajo nove tehnologije in produkte.

Dogodek pa je seveda odprt in zanimiv tudi za start-upe, na poti v scaleup fazo, ter za korporacije in podporna okolja za podjetništvo, ki se želite seznaniti s praktičnimi primeri in izzivi dela v prihodnosti.

 * Scaleup podjetja so tista, ki imajo 10 ali več zaposlenih, vsaj milijon evrov letnega prometa ter so v fazi hitre mednarodne rasti in širitve.

PRIJAVI SE!

Program

09:00 - 9:15 Uvodni pozdrav 

Rok Huber, Vodja sektorja za posebne razvojne spodbude, Slovenski podjetniški sklad

9:15 - 10:30 Kako bodo Web 3.0, Meteverse in Ai, spremenili prihodnost poslovanja

Panel: 

 • Martin Petrič - Web3.0 skupnost
 • Borut Sočan - Reeba XR
 • Aljaž Seliškar - Directa
 • Kristijan Zemljič - Global Disruption  & AHA ideja generator

 

Panel vodi: Aleš Pevc, Tehnološki park Ljubljana

10:30 - 11:30 Nobena tehnologija ni varna pred spletnimi vdori

Človek/zaposleni ni najšibkejši člen, temveč prva obrambna linija pred spletnimi napadi. Pogovarjali se bomo kakšne taktike (social engineering) se uporabljajo za pridobivanje občutljivih podatkov in napadov na kritično infrastrukturo. V kolikšni meri so spletni napadi zaradi vojne v Ukrajini vplivali tudi na Slovenijo. Kako se podjetja pred tem zavarujejo in kako opolnomočijo svoje zaposlene, da prepoznajo znake prevar. 

Panel:

 • Adrien Žitko, Ethical Hacker, GO-LIX
 • Urban Suhadolnik, SICEH
 • Gergo Valentin Krkos, SOC Analyst, ALTEN, Spain

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Panel vodi: Milan Lazarević, Tehnološki park Ljubljana

11:30 - 12:30 - Customer care automation & source of growth 

Customer care je lahko odličen vir rasti. Skozi današnje družbene platforme lahko dober glas seže v tisočo vas. Tudi sicer velja, da je za Slovence lahko to največji vir rasti, saj se v marketinških budgetih težko primerjamo z globalnimi korporacijami. A kako naj teh 300 Špartancev izkoristi zadnje tehnologije in osvoji srce uporabnika ter svet?

Panel: 

 • Domen Vidmar, XLAB
 • Matt Mayfield, Telekta
 • Burcu Begič, A1

Panel vodi: dr. Jernej Pintar, Tehnološki park Ljubljana


12:30 - 13:00 - Odmor 

13:00 - 14:00 ScaleUp alkemija: Koraki sprožanja in obvladovanja rasti

Rešitve iz zelo uspešnih scaleup primerov:  Kako je Iskri uspel preporod v največ vredno podjetje v slovenskem in zasebnem lastništvu? Kako sta Zebra BI in Sinecon dohajala svojo skokovito rast, strukturo, kulturo, itd?

Panel: 

 • Klemen Šešok, Iskra
 • Rok Bezlaj, Sinecon
 • Andrej Lapajne, Zebra BI

Panel vodi: dr. Jernej Pintar, Tehnološki park Ljubljana

14:00 - 15:15 TikTok Era: prodaja in zabava z roko v roki

Panel:

 • Jure Laharnar, Buzzverse
 • Luka Čižmek, OrthoDental
 • Klavdija Zimmer, Hooray Studios

Panel vodi: Elvisa Basailović, Tehnološki park Ljubljana

 

15:15 - 16:15 Kako z Amazonom uspešno krmariti med čermi ameriške spletne prodaje

Danes Amazonove prelomne ambicije segajo daleč onkraj maloprodaje. S svojim strokovnim znanjem na področju kompleksne logistike dobavne verige in konkurenčno prednostjo pri zbiranju podatkov Amazon napada celo vrsto novih industrij. 

Amazon se ponaša kot ena najbolj uspešnih multinacionalnih podjetij v spletni prodaji, ki je vtisnilo pomemben pečat v digitalnem svetu. Je največji spletni trgovski gigant, ki je samo v letu 2020 ustvaril 386 bilijonov ameriških dolarjev v prodaji. Je močan sistem za ustvarjanje prodaje za podjetja, tako za proizvajalce, distributerje, trgovce na drobno, start upe ali podjetnike. Uporaba Amazona je tako lahko pomembno orodje in priložnost za rast podjetja.

Panel:

 • Jaša Furlan, Sensilab
 • Rok Hudoklin, Amazon Strategy Consultant, Domex d.o.o.

Panel vodi: Katja Čenčur, Tehnološki park Ljubljana

 

16:15 - 17:15 Future Technologies in Agro

Panel: 

 • Matej Štefančič, EFOS d.o.o.,
 • Evgenii Nikolenko, PeK Automotive d.o.o.,
 • dr. Marko Debeljak, Institut »Jožef Stefan«, Odsek za tehnologije znanja

Panel vodi: dr. Monika Cvetkov,  Tehnološki park Ljubljana

Dodatne informacije

Elvisa Basailović
elvisa.basailovic@tp-lj.si

Dogodek organiziramo v okviru Startup Plus Programa Slovenskega podjetniškega skladaDogodek je brezplačen, prijava obvezna. 

 

PRIJAVI SE!

 

 

—-----------

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju od 2014 do 2020.

 


Nazaj