Scale-up srečanje: Ogled najbolj robotiziranega podjetja v Sloveniji - KLS Ljubno

Scale-up srečanje: Ogled najbolj robotiziranega podjetja v Sloveniji - KLS Ljubno

Datum dogodka: 24. 11. 2022 ob 11:30

Podjetje KLS Ljubno, prejemnik Zlate Gazele, je eno najbolj avtomatiziranih podjetij v panogi (svetovno), saj ima robotiziranih več kot 90% proizvodnih procesov, in dosega izredno kakovost proizvodov. Imajo skoraj 20% svetovni delež, vrhunsko dobičkonosnost in ves svoj profit vlagajo naprej v razvoj in v svoje okolje. Več kot 4% celotnih letnih prihodkov investirajo v razvoj novih znanj in veščin zaposlenih ter razvoj proizvodov in proizvodnih procesov.

Na scale-up srečanju vam bomo z dvema uspešnima vodjama Mirkom Straškom ter Samom Mirnikom, predstavili:

  • ROBOTIZACIJO: ogled robo/avtomatizacije + razvoja njihove robotizacije skozi čas.
  • DOBAVITELJE: pogovor o izkušnjah.
   • Kako KLS razvija svoje dobavitelje.
   • Kako se je KLS razvijal kot dobavitelj znamkam kot so Porsche, Ferrari, Audi, BMW, Mercedes, Volvo, …
  • PRODAJO: Kako prodajajo.

Kdaj? 24. november 2022, ob 11.30 uri.

Kje? KLS Ljubno, Loke 36, Ljubno ob Savinji.

PRIJAVA IN PREVOZ

Možnost zavrnitve: Zaradi posebnosti njihove industrije in globalnih verig je KLS primoran preverjati obiskovalce in lahko kakšnemu podjetju zavrne ogled njihove proizvodnje.

  • Prevoz: ob prijavi navedite ali bi vi peljali še koga / ali bi se vi peljali s kom.
  • Po tem lahko skočimo še skupaj na kosilo v kakšen domač center, v bližini.
  • Dogodek je namenjen le vodjem scale-up podjetij, z vsaj 10-imi zaposlenimi, 1 mio letnih prihodkov in so v fazi hitre mednarodne rasti. 

Govorca:

Bogomir Mirko Strašek, glavni direktor in Samo Mirnik, izvršni direktor, KLS Ljubno

Družinsko podjetje KLS iz Ljubnega, ki ga s hčerama in zetoma vodi Bogomir Mirko Strašek, je eno vodilnih svetovnih proizvajalcev zobatih obročev za avtomobilsko industrijo; njihove izdelke v motorje vgrajuje več kot 30 največjih avtomobilskih znamk. Izvozijo kar 98 odstotkov proizvodnje, največ v Nemčijo, na Madžarsko in Kitajsko. Večkrat nagrajeno podjetje, ki letos praznuje 50 let, zaposluje 265 ljudi in ustvari več kot 120 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, je lani s prodajo zaslužilo 50,5 milijona evrov.

Kljub visokim cenam jekla in elektrike, ki močno krojijo njihovo poslovanje, tudi letos načrtujejo rast prihodkov. So eno najbolj robotiziranih podjetij v Evropi; za razvoj kadrov, proizvodov in inovativnih proizvodnih procesov so v zadnjih osmih letih namenili več kot 80 milijonov evrov. Njihov zadnji projekt je razvoj procesov ter zobatih obročev in zobnikov za pogon hibridnih in električnih vozil.

-------------

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.


Nazaj