Raziskave in pravice intelektualne lastnine

Raziskave in pravice intelektualne lastnine

Datum dogodka: 12. 04. 2019 ob 09:00

Vabljeni na interaktivno delavnico, na kateri se boste pod taktirko vrhunske strokovnjakinje Helene Valas naučili osnov prenosa tehnologij in drugih mehkih veščin, ki so vedno ključ do uspeha.

Vse, kar ste si želeli vedeti o PIL, pa niste vedeli, kam se obrniti. S svojimi bogatimi izkušnjami vam bo Helena Valas predstavila osnove PIL, razjasnila vprašanje avtorstva in lastnine odkritja, predstavila možnosti patentiranja in strategije za povezavo z gospodarstvom. Na praktičnem delu delavnice boste lahko sami preizkusilli orodja za pregled patentnih baz, odkrili druge kategorije intelektualne lastnine in izvedeli kako ravnati v primeru spora o PIL. Delavnica je primerna tako za doktroje znanosti, kot za mlade podjetnike, ki se z vprašanjem PIL soočajo prvič. Fokus delavnice bodo naravoslovne vede.

Udeležence prosimo, da na delavnico prinesejo svoj računalnik.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena mladim podjetjem, ki jih zanimajo osnove pravic intelektualne lastnine ter raziskovalcem na začetku kariere, ki želijo svoje produkte ali znanje komercializirati.

Datum, ura in lokacija

Datumi: 12. 4. 2019
Lokacija: Konferenčna dvorana stavbe B, Tehnološki park Ljubljana

Za dodatne informacije se lahko obrnete na urska.rauter@tp-lj.si ali vlado.begovic@tp-lj.si.

Delavnico Raziskave in pravice intelektualne lastnine organiziramo v sodelovanju s TehnoCentrom Univerze v Mariboru. Delavnica je delno financirana iz projekta SHIPMENTT (Strengthening Intellectual Property and Technology Transfer Processes in Green Sea Mobility Sectors), ki ga delno so-financira Evropski sklad za razvoj iz Jadransko-jonskega programa.


Nazaj