Prva mednarodna konferenca in investicijski forum s področja kreativnih in kulturnih industrij

Prva mednarodna konferenca in investicijski forum s področja kreativnih in kulturnih industrij

Datum dogodka: 04. 10. 2017 ob 09:00 - 05. 10. 2017 ob 17:00

 

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. in Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO vabita na mednarodno konferenco in investicijski forum za kreativne in kulturne industrije. Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah, bodo nastopili največji strokovnjaki in akterji s področja kreativnih in kulturnih industrij (KKI) iz Slovenije in tujine. Udeležba je BREZPLAČNA!

 Konferenca bo:

 • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih KKI v Sloveniji,
 • predstavila stanje in deležnike slovenskega KKI ekosistema,
 • predstavila odmevnejše kreativne projekte v Sloveniji,
 • pokazala primere dobrih praks prenosa KKI idej v podjetništvo in industrijo,
 • prikazala možnosti za interakcijo med zasebnimi in javnimi finančnimi instrumenti,
 • okrepila izmenjavo inovativnih praks in uspešnih KKI politik med Slovenijo in državami v regiji mediterana
 • predstavila perspektivne startupe slovenskim in tujim investitorjem s področja KKI.

Vrhunec konference predstavlja 1. investicijski forum za projekte kreativnih in kulturnih industrij, kjer se bodo pred domačimi in mednarodnimi investitorji predstavili posamezniki in podjetja ki delujejo na področju KKI.

Oba dogodka, konferenca in investicijski forum bosta potekala v angleškem jeziku. Udeležba je BREZPLAČNA, vključno z organiziranimi kosili in večerjo. 

Program konference, prijavnica in več informacij o investicijskem forumu:

. Program konference s sodelujočimi govorniki
Prijavnica na konferenco

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave so odprte do 30.9.2017.

Veselimo se vaše udeležbe! 

Organizatorja

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. je partner v transnacionalnem projektu ChiMERA, katerega financira program Interreg Mediteran. Namen projekta ChiMERA je vzpostavitev grozda kreativnega in kulturnega sektorja ter opredelitev in testiranje pilotnih storitev za spodbujanje KKI sektorja. V namen spodbujanja KKI sektorja v Sloveniji Tehnološki park Ljubljana d.o.o. organizira transnacionalno konferenco in prvi investicijski forum na področju KKI v Sloveniji.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je nosilec projekta Center za kreativnost Slovenije. Center za kreativnost (CzK) nadgrajuje dolgoletno delovanje MAO in vzpostavlja interdisciplinarno platformo za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. Center bo deloval na področjih arhitekture, oblikovanja, umetnosti, dediščine in na drugih področjih KKS ter bo skozi svoje aktivnosti spodbujal medsektorsko sodelovanje. Hkrati pa bo MAO s projektom vzpostavil pomemben del podpornega okolja za inovacije v Republiki Sloveniji in bo sistemsko umeščen v celoten okvir tega podpornega okolja. Naložbo sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Glede na komplementarne vsebine obeh projektov – ChiMERA-e in CzK, partnerja organizirata mednarodno konferenco za kreativne in kulturne industrije v sklopu projekta ChiMERA, saj želi Muzej za arhitekturo in oblikovanje skozi vse pobude, ki se na področju KKI izvajajo v Slovenijo, spodbujati KKI sektorje s ciljem spodbud in stimulacije KKI sektorja še pred formalnim in javnim začetkom CzK in tako koristi dogodek ChiMERA kot predpromocijski dogodek CzK.

 
Projekt poteka tudi v sklopu dogodkov pod krovnim naslovom: Social & Creative Innovation Week

The Social &Creative community of the MED Program is happy to announce the first edition of the Social &Creative Innovation Week, which will take place from 2nd to 5th October, 2017.

We have condensed in a few days different opportunities for networking and exploring potentials for collaboration and cooperation, for all those who deal with the issues of innovation in the social and creative industry.

Our core aim, in fact, is to promote creativity and social innovation in the Mediterranean, in areas ranging from creative industries and co-working spaces to innovative public procurement, thus contributing to build a common landscape that blends different types of innovation into a complex process of territorial development.

Below the complete program of the Social & Creative Innovation Week:

 

 • Oct. 2-3, 2017 -  LAUNCH OF THE OPEN DOORS NETWORK – SHARING AND COLLABORATIVE ECONOMY IN THE MEDITERRANEAN REGIONS – Valencia, Spain
 • Oct. 4-5 - CHIMERA TRANSNATIONAL EVENT – Ljubljana, Slovenia
 • Oct. 4 – TALIA INTERNATIONAL SEMINAR – organized in the framework of the Chimera Transnational event - Ljubljana, Slovenia
 • Oct. 5 - COWORKMED TRANSNATIONAL WORKSHOP - Firenze, Italy

Nazaj