Pogovorna oddaja Patient First: Healthcare

Pogovorna oddaja Patient First: Healthcare

Datum dogodka: 14. 09. 2021 ob 11:00 - 07. 12. 2021 ob 13:00

Prisluhnite pogovorni oddaji o prihodnosti personalizirane medicine, odprti znanosti, klinični genomiki in zdravstvenih podatkih.

Lani je skupnost HealthDay.si v okviru dogodka 'Dobrodošli v prihodnosti' napovedala prihodnost zdravstva, letos pa se lotevamo kritične analize najpomembnejših dejavnikov.

Personalizirana medicina bo v prihodnjem desetletju še naprej spreminjala zdravstveno varstvo, saj se bo razširila na ključna področja: velike kohorte, umetno inteligenco (AI), rutinsko klinično genomiko, fenomiko in okolje ter vračanje vrednosti različnim populacijam. (Revija Cell, VOLUME 184, ISSUE 6, 2021)

Vabimo vas, da se nam pridružite pri pogovorni oddaji Patient First: Healthcare. Vsak mesec pod drobnogled vzamemo eno temo in eno uro o njej debatiramo z raziskovalci in strokovnjaki izbranega področja.

Razpravo vodi Tjaša Zajc, vodja skupnosti MedsClub in ustanoviteljica podkasta Faces of Digital Health.

Prenos pogovora bo na Youtube kanalu HealthDay.si skupnosti. Prijavljeni boste pred dogodkom prejeli obvestilo in povezavo na prenos!

Tematike in datumi:

  1. september 2021 - Rutinska klinična genomika in ostali vplivi

Gosta: prof. dr. Roman Jerala in dr. Tanja Španić

  1. oktober 2021 - Odprta znanost: velike interoperabilne kohorte. Kakšna je vloga elektronskih zdravstvenih kartonov?

Gostji: Marjana Pikec in Metka Zaletel

  1. november 2021 - Izboljšanje raznolikosti in vključevanja v znanosti

Gosti: tba

  1. december 2021 - Velike količine podatkov in umetna inteligenca: kako ob tem poskrbeti za zaupanje, zasebnost in vrednostno donosnost?

Gosti: tba


Nazaj