ONLINE DOGODEK: Odpri si možnosti za pridobitev investicije / financiranja!

ONLINE DOGODEK: Odpri si možnosti za pridobitev investicije / financiranja!

Datum dogodka: 26. 05. 2020 ob 12:00

Odprto inoviranje, podatkovno gospodarstvo in prenos uporabe odprtih podatkov v podjetništvo in industrijo, so za gospodarstvo izrednega pomena in, kot je uvodoma na konferenci Open Data – Digital Economy Accelerator, 7. maja 2020, povedal Igor Zorko, podpredsednik Upravnega odbora GZS, »so odprti podatki nekaj, česar ne vidimo, ampak čutimo«.

Tokratni dogodek »ODPRI si možnosti za pridobitev investicije / financiranja!« bo namenjen možnostim financiranja podatkovne ekonomije (Funding opportunities for Data economy), seveda pa se bomo dotaknili tudi ostalih tematik, ki so aktualne za vse startupe. V prvem delu bodo uveljavljeni strokovnjaki predstavili priložnosti financiranja s strani privatnih investicij in investicijskih skladov ter možnosti pridobitve financiranja preko javnih razpisov. Z nami bosta Nina Dremelj, izkušena upravljavka podjetij, mentorica in podjetnica z močnimi kompetencami v poslovnih strategijah in na evropskih tržiščih in Kristjan Zemljič, strokovnjak za financiranje iz EU skladov, ki, sodeluje z izvršnimi direktorji in vodilnimi inovacijskimi skupinami po vsej Evropi, z namenom financiranje razvoja novih razvoja novih tehnoloških podjetij in razvoja novih cutting edge tehnologij.

Kot dodano vrednost teoretičnemu delu dogodka smo v sodelovanju s Poslovnimi angeli Slovenije organizirali prvi online DEMO DAN, namenjen  start-upom.

Program:

12:00 – 12:05

Pozdrav udeležencev
-      Monika Cvetkov, Tehnološki park Ljubljana

12:05 – 13:20

Kako do financiranja s strani privatnih investicij in investicijskih skladov

-     Nina Dremelj, Alita Capital

13:20 – 14:35

Financiranje prebojnih inovacij

-       Kristijan Zemljič, Global Disruption

14:35 – 15:00

Webinar odmor

15:00 – 18:00

Predstavitev projektov in start-up idej – DEMO DAY

Podroben program in prijavnico za Demo dan, ki bo potekal v angleškem jeziku, najdete TUKAJ.   

Na podlagi odprtih podatkov se veča transparentnost države, uporabljajo pa se tudi za oblikovanje rešitev podjetij in razumevanje delovanja populacije. V okviru OPSI Huba (Stičišča odprtih podatkov Slovenije) se izvaja serija dogodkov - konference, seminarji, delavnice, ki želijo približati področje odprtih podatkov zainteresirani javnosti. Naš cilj je, da se med seboj še bolj povežemo in skupaj pripomoremo k razvoju inovativnosti na vseh področjih.

Ustanovitelji Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub) smo Tehnološki Park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon – Open Data for European innovation), Gospodarska zbornica Slovenije (IKT-Horizontalna mreža) in Ministrstvo za javno upravo.

Udeležba na dogodku je brezplačna

 

 

 

 

 

 


Nazaj