ODPRTI PODATKI – Pospeševalci digitalne ekonomije

ODPRTI PODATKI – Pospeševalci digitalne ekonomije

Datum dogodka: 07. 05. 2020 ob 13:00

Podatkovna ekonomija, še posebej pa odprti podatki, so v globalnem merilu vse bolj prepoznani pri spodbujanju podjetništva. Glede na situacijo, ki bo z vidika okrevanja gospodarstva nastala v obdobju po zaključku epidemije Covid-19, verjamemo, da bodo podatki in njihova uporaba ključni za gospodarski zagon. Zato vas vabimo na digitalno konferenco, ki bo preučila teme OPEN DATA od A do Ž.

Odprti podatki javnih institucij so na voljo celotni javnosti, pri svojem delu pa jih uporabljajo tudi gospodarstveniki, razvijalci aplikacij, analitiki in številni drugi. Naš cilj je, da se med seboj še bolj povežemo in skupaj pripomoremo k razvoju inovativnosti na vseh področjih.

Vsebinsko bogata konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih uporabe odprtih podatkov kot pospeševalca gospodarstva, tako v Sloveniji in svetu,
  • predstavila projekte, stanje in povezala deležnike slovenskega ekosistema odprtih podatkov,
  • predstavila pomen odprtega inoviranja, podatkovne ekonomije in prenosa uporabe odprtih podatkov v podjetništvo in industrijo,
  • doprinesla k izobraževanju in opolnomočenju vseh zainteresiranih deležnikov ekosistema odprtih podatkov in
  • prikazala možnosti sodelovanja lokalnih stičišč odprtih podatkov med Slovenijo in državami v regiji Mediteran.

Potekala bo ONLINE, v četrtek, 7. maja 2020, s pričetkom ob 13. uri.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna najkasneje do srede, 6. maja 2020.

Pred nami je še mnogo izzivov, zato vas vabimo, da se nam pridružite!

Program:


Konferenca organizira Stičišče odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub), Tehnološki Park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon – Open Data for European innovation), Gospodarska zbornica Slovenije (IKT-Horizontalna mreža) in Ministrstvo za javno upravo.

 

 


Nazaj