Moje podjetje v digitalni dobi

Moje podjetje v digitalni dobi

Datum dogodka: 23. 10. 2019 ob 14:00

Pregled novih tehnologij, poslovnih modelov in pravno-poslovni izzivi za podjetja, ki jih prinaša njihova implementacija v poslovni proces.

Industrija 4.0 je v svojem polnem razcvetu. Tehnologije se hitro razvijajo in se postopoma implementirajo v poslovne procese. S tem se spreminjajo tudi poslovni modeli. Na eni strani je digitalna transformacija vedno hitrejša, na drugi strani zakonodaja temu počasi sledi. V današnjem poslovnem okolju morajo zato podjetja vedno pogosteje prilagajati svoje poslovne modele spremenjenim okoliščinam na trgu, hkrati pa se ob tem soočati tudi s pravnimi in poslovnimi izzivi.

Dogodek, ki ga organiziramo, bo namenjen pregledu novih tehnologij in novih poslovnih modelov ter pravnim in poslovnim izzivom za podjetja, ki jih prinaša njihova implementacija v poslovne procese. Poudarek bo na praktičnih primerih: zakaj Apple in Facebook postajata »fintech« podjetji, kaj so »neobanke« in zakaj predstavljajo resno konkurenco obstoječim bankam, kako podjetja vzpostavljajo lastno mikro ekonomijo ter kako se pripraviti na decentralizacijo, ko bo tehnologija nadomestila zaupanja vredne tretje osebe (banke, notarje, zavarovalnice)?

Dogodek bodo vodili predstavniki družbe Fintech Factory EU, in sicer Petra Krilić (partnerica), dr. Peter Merc (partner) in Špela Mihelin (pripravnica).

Z udeležbo na dogodku boste spoznali:

  • zakaj morajo podjetja danes spreminjati svoje poslovne modele bistveno pogosteje kot včasih;
  • nove poslovne modele in kako se spreminjajo poslovni modeli multikorporacij;
  • kako se najnovejše tehnologije (blockchain, umetna inteligenca, veliki podatki) implementirajo v poslovne procese;
  • kakšni so pravni izzivi povezani z implementacijo novih poslovnih modelov in tehnologij.

Komu je delavnica namenjena?

  • podjetnikom in podjetjem (ne glede na velikost in zrelost podjetja),
  • potencialnim podjetnikom, ki so še v fazi razvoja lastne poslovne ideje

Datum, ura in lokacija

Sreda, 23. 10. 2019, od 14:00 do 16:00

Lokacija: Konferenčna dvorana stavbe B, Tehnološki park 19.

 

 

OPOZORILO: Če se na delavnico prijavite, ter se je ne udeležite in se pravočasno ne odjavite, se ne boste smeli udeležiti nadaljnjih 5 delavnic/dogodkov, ki jih organizira Tehnološki park Ljubljana d.o.o.


Nazaj