Moč strojnega učenja ter umetnost obvladovanja podatkov

Moč strojnega učenja ter umetnost obvladovanja podatkov

Datum dogodka: 16. 12. 2019 ob 13:00

Vabimo vas na delavnico Moč strojnega učenja ter umetnosti obvladovanja podatkov. Na delavnici bomo spoznali dali poudarke na spoznavanju podatkovne znanosti, umetne inteligence in strojnega učenja z IBM Watson Studio.

Podatkovna znanost in strojno učenje sta pojma, ki ležita v temeljih umetne inteligence. Na tej praktični delavnici se bodo udeleženci naučili osnov te panoge skozi razumevanje uporabe podatkov in praktično delo na platformi IBM Watson Studio. Sprehodili se bodo skozi glavne pojme, orodja in metodologije, predvsem pa pridobili izkušnje na praktičnih primerih uporabe in zgradili preproste modele. 

Delavnica je primerna predvsem za tiste, ki še nimajo bogatih izkušenj na tem področju in bi ga radi spoznali, pa tudi za tiste, ki izkušnje že imajo in jih zanima kako uporabljati IBM Watson Studio platformo. Delavnica temelji na praktičnih vajah, zato prosimo vse udeležence, da imajo s seboj prenosnike.

 

Program

13:00 - 13:30         Uvod, osnove podatkovne znanosti in pregled Watson Studio platforme

13:30 - 14:45         1. vaja: obdelava podatkov/odprtih podatkov in vizualizacije

14:45 - 15:00         Odmor

15:00 - 16:15         2. vaja: uporaba orodja Modeler Flow za razvoj prediktivnega modela

16:15 - 16:45         3. vaja: uporaba storitve Watson Machine Learning

16:45 - 17:00         Zaključek

 

Z nami bo Ram Dušić Hren, magister fizike, ki se zadnja 3 leta ukvarja z analitiko podatkov in umetno inteligenco v podjetju IBM Slovenija. Pred tem se je ukvarjal z eksperimentalno fiziko na Institutu Jožef Stefan in krajši čas z zagonskimi podjetji. Paralelno z umetno inteligenco pa v IBM sodeluje tudi v ekipi, ki pripravlja trg za prihod radikalno nove računalniške tehnologije - kvantnega računalništva.

Potrebna oprema

Lastni prenosni računalnik, saj bo delavnica vključevala praktične vaje in primere. Na vašem računalniku si boste na delavnici postavili tudi okolje za vaše delo v prihodnosti.


Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki vas zanima področje strojnega učenja in uporaba podatkov, vključno z odprtimi podatki in vsem, ki se že ali pa se nameravate ukvarjati z razvojem pametnih aplikacij.

Kotizacija

Udeležbo na tej praktični delavnici omogočata projekt Odeon financiran iz Interreg Mediteran in IBM in je BREZPLAČNA. Prijave na sledečem linku sprejemamo do nedelje, 15. decembra oz. do zapolnitve prostih mest.

Datum, ura in lokacija

Ponedeljek, 16. 12. 2019, od 13:00 do 17:00
Lokacija: XR LAB, Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19


Nazaj