Ljubljana XR Meetup & Workshop

Ljubljana XR Meetup & Workshop

Datum dogodka: 02. 07. 2019 ob 19:00

Poletni Ljubljana XR Meetup se bo tokrat zgodil na povsem novi lokaciji! Ste že slišali, da smo v TPLJ odprli XR LAB, namenjen testiranju, razvoju in raziskovanju potencialov XR tehnologij? Nahaja se v 3. nadstropju stavbe C, Tehnološki park 20.

Reportaže iz XR festivalov

Na dogodku bomo udeležencem najprej predstavili delovanje in cilje XR LAB-a, nato bo sledilo poročilo iz London Tech Week-a in Cannes XR festivala, s fokusom na mešani resničnosti in glavnih tekmecih na tem področju (Hololens vs. Magic Leap).

Če ste tudi vi obiskali kakšen drug XR dogodek in bi svojo izkušnjo delili z nami, pišite na ales.pevc@tp-lj.si.

Predstavitev projektov

V obliki digitalne demonstracijske delavnice bomo predstavili svoje že realizirane ali pilotne XR projekte z namenom, da se povežemo in si izmenjamo dragocene izkušnje. Predstavili pa bomo tudi možnost sodelovanja v SMARTSPACEHUB in ScaleUPalps platformi. Najboljše projekte bomo vključevali v SLO XR DEMO ROOM, digitalni arhiv slovenskih XR projektov, ki smo ga ustvarili za namene promocije slovenskih XR ustvarjalcev doma in v tujini.

Vabljeni, da svojo idejo predstavite tudi vi! Seveda lahko z nami delite tudi kak zanimiv kos XR opreme - lahko zgolj za demonstracijo ali pa skupaj razrešimo odprta vprašanja in zagate ter si izmenjamo izkušnje glede njene uporabe. Kar nekaj VR opreme je na voljo v XR LAB-u, zato se bomo na koncu dogodka vsi zainteresirani preselili v VR svet in tam ostali do poznih večernih ur.

Glavnino druženja bomo torej spontano kreirali udeleženci sami, saj je njegov glavni namen, da postane kreativno vozlišče za izmenjavo idej in produkcijo vsebin.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Organizatorji in partnerji dogodka:

XR skupnost Slovenije in Tehnološki park Ljubljana d.o.o. s podporo projektov Smart Space in Scale(up)ALPS, programa Interreg Alpine space.

PROGRAM DOGODKA

 18:45 – 19:00

Registracija in prihod udeležencev

19:00 – 19:15

Pozdrav udeležencem in predstavitev XR laboratorij

- Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije
- Aleš Pevc – TPLJ

19:15 – 19:45

Poročilo iz London Tech Week-a 2019 in Cannes XR festivala

- Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije

19:45 – 20:15

Digital workshop – predstavitev novih pilotnih projektov in možnosti za sodelovanje v okviru SMARTSPACEHUB platforme

20:15 – 20:30

Vzpostavitev SLO XR DEMO ROOM-a

20:30 – 21:00

Priložnost za skaliranje produktov startup podjetjih – Platforma ScaleUPalps

21:00 -

Networksing and Community building VR Battle - Till the end of time 


Nazaj