Konferenca za zeleno prihodnost - Green Go Beyond

Konferenca za zeleno prihodnost - Green Go Beyond

Datum dogodka: 23. 01. 2024 ob 09:00

Dogodek “Beyond Green” je namenjen oblikovalcem, raziskovalnim ustanovam in industrijskim akterjem, ki si želijo z inovacijami okrepiti svoj prehod v krožno gospodarstvo.

Ekološko oblikovanje tako ni le etična izbira, ampak je tudi ekonomsko smiselna, saj odpira vrata inovacijam in novim poslovnim priložnostim.

V dobi nenehnih podnebnih sprememb in globalnega segrevanja se podjetja soočajo z naravnimi in geopolitičnimi krizami, ki močno vplivajo na dobavne verige. Nova direktiva o trajnostnem poročanju in zaračunavanje emisij ogljika pa podjetja spodbuja k ukrepanju.

Ekološko oblikovanje tako postaja eno ključnih orodij v boju proti podnebnim spremembam, saj minimalno vpliva na okolje, spodbuja uporabo "čiste" energije, zmanjšuje odvisnost od fosilnih goriv in uvaja davke na ogljične izpuste. 

Dogodek

Konferenca "Green Go Beyond", ki bo potekala 23. januarja na Gradu Fužine, bo poudarjala pomen ekološkega oblikovanja in iskala poti do trajnostnejše prihodnosti.

Predstavljene bodo dobre prakse implementacije trajnostnih rešitev v sodelovanju z oblikovalci, raziskovalnimi inštituti in industrijo. Konferenca je namenjena povezovanju deležnikov, v katalogu bo predstavila ponudnike in razstavo obstoječih rešitev.

Konferenca je organizirana v okviru projekta “Communities go circular” , ki je sofinanciran s strani EU programa – Citizens, Equality, Rights and Values programme, (CERV).

Program

V programu sodeluje tudi naša sodelavka Majda Potokarki bo predstavila primer dobre prakse partnerstev na področju tekstila, in sicer eksperiment SHARED GREEN DEAL, ki ga izvaja Tehnološki park Ljubljana na področju krožnega tekstila/mode v MOL v sodelovanju s Centrom Rog.

Celoten program je že znan, pogledate si ga lahko TUKAJ. Ali na spletni strani konference.

Ciljne publike konference

  • oblikovalci, raziskovalni inštituti, zasebni inštituti in oblikovalska podjetja kot “dobavitelji”,
  • podjetja, zagonska podjetja itd. kot “kupci”,
  • ministrstva in sheme financiranja.

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno. Več o dogodku TUKAJ.

 


Nazaj