Kako do kapitala za startup v ekonomsko zahtevnih časih?

Kako do kapitala za startup v ekonomsko zahtevnih časih?

Datum dogodka: 05. 09. 2022 ob 13:00

Vabljeni na Startup roadshow Ljubljana, kjer boste izvedeli, kako do 75.000 EUR konvertibilnega posojila oz. do 600.000 EUR lastniške investicije, ki jih inovativnim podjetjem omogočata razpisa Slovenskega podjetniškega sklada. 

Na dogodku bosta tudi startup podjetnika, ki sta pred kratkim dobila novo investicijsko rundo in izkušena investitorja, ki bosta predstavila trenutno stanje na trgu tveganega kapitala in investiranj.

Zanimiv bo tudi pogovor z Matjažem Krčem, direktorjem enega najuspešnejših tehnoloških podjetij EKWB, ki bo spregovoril o turbolentnem obdobju, vzponih in padcih ter delil številne izkušnje vodenja podjetja na globalnem trgu.

Na dogodku boste dobili zgoščene informacije in konkretne nasvete, s pomočjo katerih boste lahko enostavno sprejeli odločitve za prihodnost vašega posla.

Kdaj? 5. september ob 13.00

Kje? Tehnološki park Ljubljana

 

Program dogodka

13.00 – 14.00 | INFORMACIJA: Kako do 75.000 EUR SK75 ali 600.000 EUR SI-SK

Ključne informacije o pogojih prijave, kriterijih izbire, predselekcijskih postopkih in časovnicah razpisov SK75 in SI-SK. Informacije, nasvete in izkušnje bosta z vami delila Nina in Urban, ki vodita omenjene programe na Slovenskem podjetniškem skladu oziroma predselekcijo v okviru Start:up Slovenija.

Nina Urbanič, Slovenski podjetniški sklad 

Urban Lapajne, Start:up Slovenija

14.00 – 15.00 | NASVETNICA: Kako uspešno krmariti globalno visokotehnološko podjetje

Matjaž Krč je direktor podjetja EKWB, ki sodi med vodilne v ozki niši hladilnih sistemov za gamerske računalnike. Podjetja je prejelo laskav naziv Gazela 2021, po preobratu na trgu vzačetku 2022 pa je bilo vodstvo prisiljeno močno zmanjšati poslovanje. Ne zamudite iskrenega in direktnega pogovora o vzponih in padcih.

Matjaž Krč, direktor podjetja EKWB d.o.o.

15.00 - 16.00 | NASVETNICA: Ena na ena o pridobivanju kapitala v ekonomsko zahtevnih časih

Podatki kažejo upad investicij tveganega kapitala v prvem polletju letošnjega leta v primerjavi z istim obdobjem lani. Kaj startupom svetuje izkušen investitor, boste izvedeli v pogovoru z izkušenim investitorjem, ki ima dober vpogled v trg tveganega kapitala. Svoj pogled pa bo prispeval tudi podjetnik, ki je pred kratkim pridobil svežo investicijsko rundo.

Lisa Mislej Vončina, Wise up (Razturi na maturi) 

Gregor Rebolj, Silicon Gardens Fund 

Darko Đurić, DTs HUB (FroomCare)

Jure Mikuž, South Central Ventures

16.00 - 17.00 | SVETOVALNICA: 1-na-1 svetovanja

Izkoristite 10-minutne svetovalne termine podjetniških svetovalcev za vprašanja, vezana na predselekcijo SK75 ali na razpisa SI-SK in SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. 10-minutni termin je potrebno predhodno rezervirati na elektronski naslov info@startup.si.

Urban Lapajne, Start:up Slovenija

 

PRIJAVA NA DOGODEK

Dogodek organizira Start:up Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Število udeležencev je omejeno na največ 40 oseb. Predhodna prijava je obvezna.

 

PRIJAVA NA DOGODEK

 


Nazaj