Inovacijske priložnosti in prakse v pomorstvu in navtiki

Inovacijske priložnosti in prakse  v pomorstvu in navtiki

Datum dogodka: 05. 03. 2020 ob 09:30

Jadransko-jonska regija je s pomorstvom, kot ključnim gospodarskim sektorjem, vedno zagotavljala tisoče visokokvalificiranih delovnih mest in priložnosti za mala in srednja ter večja podjetja, kot so ladjedelnice. Pomanjkanje virov energije, podnebne spremembe, okoljska problematika, umetna inteligenca in digitalizacija so ključni izzivi in hkrati tudi priložnosti, s katerimi se danes sooča pomorski sektor. Kot dokazujejo primeri dobrih praks iz Slovenije, so konkurenčna prednost jadransko-jonske regije zelene alternative že obstoječim tehnologijam ter razvoj novih aplikacij in poslovnih priložnosti, ki bodo okrepile razvoj močne nišne industrije.

O tem in še o čem bomo z zanimivi gosti spregovorili na dogodku »Inovativne priložnosti in prakse v pomorstvu«, ki bo v četrtek, 5. marca 2020, v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana, stavba B, s pričetkom ob 9:30 uri.

Dogodek bo tudi priložnost, da se seznanite z možnostmi informiranja, sodelovanja in povezovanja, kot ju za podjetja in posredniške organizacije ponujata projekta NEORION in SHIPmEnTT programa Interreg ADRION.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prosimo vas, da se na dogodek prijavite preko elektronske prijavnice  do ponedeljka, 2. marca 2020.

Lepo vabljeni!

Program*

9:00 – 9:30        Registracija udeležencev

9:30 – 9:35        Uvodni pozdrav, dr. Jernej Pintar, direktor, Tehnološki park Ljubljana

9:35 – 9:50        Priložnosti novih tehnologij v pomorstvu, izr. prof. dr. Peter Vidmar, Fakulteta za pomorstvo in promet

9:50 – 10:10       Inovacijske poti na področju energetike, logistike varnosti in okolju prijaznih tehnologij: izzivi podjetij na področju tehnologij, kompetenc, intelektualne lastnine in financiranja, Mateja Geder, TehnoCenter Univerze v Mariboru                       

10:10 – 10:50     Dobre prakse

»Elektromobilnost v segmentu rekreacijskih plovil«, Aleksander Nemec, Pleione, raziskave in razvoj s.p.

»Dober dizajn služi fukcionalnosti. Jadrnica, ki boljše jadra, ima manjši vpliv na okolje.«, Andrej Justin – industrijski oblikovalec, Justin Yacht Design. The Essence of Performance.

»Navtična elektronika – od startupa do prodaje na tujih trgih«, Jaro Žuraj, SIMARINE d.o.o.

»AnchorBuddy: Pasti in izzivi razvoja navtičnih produktov«, Kristjan Košič, JUNIBA d.o.o.

10:50 – 11:10     Informacije, sodelovanje in povezovanje podjetij in posredniških organizacij – platformi NEORION in

SHIPmEnTT, dr. Monika Cvetkov, Tehnološki park Ljubljana, Mateja Geder, TehnoCenter Univerze v Mariboru

11:10 – 12:00     Okrogla miza: Pomorske zelene tehnologije – kam in kako naprej: vidik podjetij, podpornih organizacij, odločevalcev

GOSTJE:
Aleksander Nemec, Pleione, raziskave in razvoj s.p.
Andrej Justin, Justin Yacht Design
Jaro Žuraj, SIMARINE
Kristjan Košič, JUNIBA
Predstavnik Direktorata za letalski in pomorski promet
Dr. Anton Habjanič, TehnoCenter Univerze v Mariboru

Moderator: izr. prof. dr. Peter Vidmar, Fakulteta za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani

12:00 – 13:00     Kosilo z druženjem

*Pridružujemo si pravico do sprememb in dopolnitev programa

Dogodek bomo izvedli kot del projektov NEORION (Promotion of maritime technologies and materials to enhance sustainable shipbuilding in Adriatic Ionian Region) in SHIPMENTT (Strengthening Intellectual Property and Technology Transfer Processes in Green Sea Mobility Sectors), ki se izvajata v okviru programa evropskega transnacionalnega sodelovanja ADRION - Jadransko-Jonskega programa 2014 - 2020 in sta sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF) ter Evropske unije v okviru Instrumenta predpristopne pomoči (IPA).

 

 

                                                          


Nazaj