Inovacije za trajnostno rabo morskih in pomorskih virov v naših morjih

Inovacije za trajnostno rabo morskih in pomorskih virov v naših morjih

Datum dogodka: 07. 06. 2022 ob 10:00 - 09. 06. 2022 ob 15:00

Kako lahko s spodbujanjem inovacij spodbudimo gospodarsko rast v modrem gospodarstvu naših regij?

Konferenca Inovacije za trajnostno rabo morskih in pomorskih virov v naših morjih, ki bo potekala med 7. in 9. junijem v Budvi v Črni gori, bo poskušala odgovoriti na to ključno vprašanje s hibridnim dogodkom , ki ga bo možno spremlajti tudi preko spleta.

Cilj dogodka je osvetliti razvoj modrega gospodarstva v navezavi s Strategijo pametne specializacije, krožnim gospodarstvom v modrih sektorjih, inovacijami in priložnostmi za prenos tehnologije, pravicami intelektualne lastnine, vlogo izobraževalnih ustanov in drugimi pomorskimi zadevami.

Konferenca bo namenjena zagotavljanju prenosa, integraciji in kapitalizaciji rezultatov, doseženih v projektih, ki se trenutno izvajajo po vsem Sredozemlju. Iskali bomo tudi odgovore, kako te rezultate najbolje uporabiti za nadgradnjo prihodnjih dejavnosti in zagotavljanju njihove dolgoročne vzdržnosti v nadnacionalnem kontekstu.

Poleg tega bo dogodek namenjen tudi krepitvi institucionalnih zmogljivosti držav/regij ADRION pri opredelitvi skupnega pristopa k izvajanju inovacijske politike trajnostnega modrega gospodarstva na makroregionalni ravni ter izmenjevanju izkušnj in iskanju priložnosti za sodelovanje med jadranskimi in jonskimi državami glede podpornih ukrepov za inovacije, njihovo uporavljanje in prenos tehnologije.

Celoten program dogodka je na ogled na tej povezavi.

Dogodek bo potekal v Splendid Conference & Spa Resortu v Budvi v Črni gori, možno pa ga bo spremljati tudi preko spleta. Dostop do povezave prejmete po opravljeni registraciji na dogodek.

Registrirajte se TUKAJ.

Dogodek, ki je sofinanciran iz programa Interreg ADRION, soorganizira projekt Blueair.

 


Nazaj