Hackathon "Moja varnost in mobilnost"

Hackathon "Moja varnost in mobilnost"

Datum dogodka: 05. 10. 2019 ob 09:00 - 06. 10. 2019

Sodeluj v jesenskem hackathonu in ustvari nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti  ter se poteguj za privlačne nagrade! Cilj hackathona (javnega nagradnega natečaja) je pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede. Naš cilj je, da izvemo, kako lahko prispevamo k nižji ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti ter boljši mobilnosti.

S sodobno tehnologijo do inovativnih in uporabnih rešitev!

Zanimajo nas rešitve s področja mobilnosti in splošne varnosti v najširšem pomenu besede, ki jih kot državljani potrebujemo ali pogrešamo. Izvedeti želimo, kako bi policija, skupaj z ljubljanskim mestnim redarstvom, lahko še bolje opravljala svoje delo.

Zagotovo si se ti ali tvoji bližnji že znašel v nevarni situaciji, ki bi se ji z dobro tehnološko rešitvijo lahko izognil!

Ali veš, da v ozadju poenostavitve procesov navigacije, uporabe lokalizacijskih podatkov, reševanja zagat s področja urbane logistike, prevezave in elektrifikacije, stoji tehnologija? Ali veš, kako tehnologija danes prispeva k večji varnosti v mobilnosti? Meniš, da je dovolj izkoriščena?

Menimo, da bi bila lahko še bolje izkoriščena. Če se strinjaš tudi ti, te vabimo, da se prijaviš na hackathon, kjer boš imel možnost sodelovanja s TOP tehnološkimi podjetji in vrhunskimi mentorji. Seveda pa se boš potegoval tudi za privlačne nagrade!

Izzivi hackathona

V skladu s predstavljenimi težavami smo oblikovali štiri konkretne izzive s področij osebne varnosti, sodelovanja z državljani in izboljšanja mobilnosti, na katere bodo tekmovalci iskali odgovore in snovali rešitve:

IZZIV 1: pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna),
IZZIV 2: preventivna dejavnost,
IZZIV 3: kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna …) in
IZZIV 4: krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Vsem ekipam bodo na voljo odprti podatki preko javno dostopnega portala OPSI ali preko drugih javnih dostopov. Na voljo bo tudi pomoč mentorjev pri izgradnji aplikacij na platformah Microsoft, IBM in ESRI.

Kdaj?

Hackathon bo potekal v dveh delih.

V prvem delu, ki bo potekal 5. in 6. oktobra 2019 v obliki dvodnevnega izziva, bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve.
Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra 2019, bodo najboljše tri ekipe po izboru občinstva predstavile svoje rešitve. Prvim trem ekipam bomo glede na uvrstitev podelili nagrade.

Kje?

1.del:

ABC HUB, BTC City Ljubljana
Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana >> https://goo.gl/maps/K3EuMbQzPicmzDKv7

2.del:

Policijska postaja Moste
Tovarniška ulica 50, 1000 Ljubljana >> https://goo.gl/maps/VoqpPfMwzuc1Q8cX9

Prijava

Prijaviš se lahko kot posameznik ali ekipa, če meniš, da bi lahko s sodobnimi tehnologijami in funkcionalnimi idejnimi rešitvami pripomogel k izboljšanju splošne varnosti, mobilnosti in dela policije ter mestnega redarstva.

Več informacij in prijavnico najdeš na >> https://bit.ly/2XWxCSm.
Prijave sprejemamo do petka, 4. oktobra 2019, do 12. ure!

Nagrade

Najboljše tri ekipe (po izboru strokovne komisije) bodo prejele denarne nagrade:

- prvouvrščena ekipa bo prejela 2.500 eur + DDV
- drugouvrščena ekipa bo prejela 1.500 eur + DDV
- tretjeuvrščena ekipa prejme 1.000 eur + DDV

Izbrane ekipe bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev SVojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Organizacija

Ministrstvo za javno upravo, ki upravlja nacionalni portal odprtih podatkov – OPSI, je skupaj s Policijo in Mestno občino Ljubljana – Mestno redarstvo, pobudnik hackathona. Pri organizaciji in izvedbi nam pomagajo Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon, program Interreg Mediterran), ABC Accelerator, Microsoft d.o.o., IBM Slovenija d.o.o., GDi d.o.o., Comtrade d.o.o. in Xlab d.o.o.. Strokovno pa sodelujeta tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru.

Ne odlašaj, prijavi se in s svojim znanjem pomagaj pri zagotavljanju boljše mobilnosti in večje varnosti za vse!


ORGANIZATORJI:


Nazaj